Amikor laptop vásárlásra készülünk, fontos, hogy megfontoltan, a piacot jól felmérve válasszuk ki az új üdvöskénket. Részben azért, mert egy ilyen befektetés nem néhány ezer forint -hanem sokkal több-. Ebből kifolyólag törekedni kell a jó ár/érték arányú masina kiválasztására. Másrészt pedig a laptopok „különlegessége”, hogy a hardverelemek cseréje mondhatni kivitelezhetetlen.

Mai cikkünkben a Dell vagy HP laptopot vegyek kérdésre keressük a választ. Vágjunk is bele, hasonlítsuk össze a két nagy márkanév laptopjait a következő jellemzők alapján:

  • Dizájn
  • Komponensek
  • Innováció

DizájnA történet a Dell laptopoknál úgy kezdődött, hogy nem igen fektettek hangsúlyt a külsőre, sokkal inkább a hardver teljesítményére és megbízhatóságára. Idővel azonban elkezdtek felzárkózni ilyen téren is és bevezették a karcsú koncepciókat. Jelenleg a többség arra voksol, hogy a Dell nyer, amikor összehasonlítsuk a márkák egy-egy legjelentősebb laptopját. Úgymint pl. a Dell Latitude-t és a HP Elitebook-ot. Dell vagy HP laptopot vegyek? Dizájn: Dell > HP

Komponensek A processzor, a ram és a videókártyák tekintetében a Dell kerekedik felül. Érdekesség, hogy a HP gyárt hasonló erősségű laptopokat, mégis a Dell jobb gyakorlati eredményeket produkál. A Dell laptopok processzorai általánosságban gyorsabbak és megbízhatóbbak. De! A HP ugyanakkor robusztus notebookokat állít elő, melyeknek hosszabb akkumulátor-élettartamuk van és erősebb vázzal rendelkeznek.
Tehát Dell vagy HP laptopot vegyek? Komponensek: Dell = HP

Innováció Sokszor az innováció mértéke jelentheti a fő tényezőt a vitában. Ez a szempont nagyon fontos, mert ezzel mutatják be a cégek, hogy mennyire előrelátók, mennyire lehet előre tervezni termékeikkel. Mindkét főszereplőnk nagy erőfeszítéseket tesz ennek érdekében, de nem ugyanazon a területen. A HP inkább fókuszál a nyomtatókra és a szkennerekre, míg a Dell a laptop szegmensre fekteti a hangsúlyt. Az új funkciók és fejlesztések felfedezésére. De ettől függetlenül a HP termékek, még mindig a korunkhoz elvárt fejlesztésekkel és felszereltséggel érkeznek.
Ismételten egy döntetlent hoznék ki a Dell vagy HP laptopot vegyek kérdésre. Dell = HP

Feltéve, hogy Dell vagy HP laptop közül akar választani, úgy nézze meg legjobb ár/érték arányú notebookjainkat:

Dell Latitude E5250
HP Elitebook 820 G1 i7

Folytassuk az összehasonlítást egy olyan ponttal, mely kissé elrugaszkodik a hétköznapi új és használt laptopok általános jellemzésétől. Azonban nagyon is mérvadó:

Ügyfélszolgálat – Az ügyfélszolgálat kapcsán a Dell határozottan vezető szerepet tölt be a HP és a Dell vita során, sőt! Az egész iparágban kiemelkedő és sokak által dicsért hozzáállás övezi a Dell munkáját e téren.

El kell mondani, hogy a HP is keményen dolgozik, hogy minél jobban leegyszerűsítse és megkönnyítse a vásárlói dolgát. A telefonos segítség mellett, YouTube oktatóórákat is készít, ezzel segítve ügyfeleit.

De akkor miben rejlik a Dell titka? Azzal kezdődik, hogy kiváló garancia vonatkozik a termékeire, és ha valami megsérül azonnal reagálnak rá. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, úgy azonnal kicseréli a hibás terméket egy újra. Ez igen!

Dell vagy HP laptopot vegyek? Ügyfélszolgálat: Dell >> HP

0