Amikor szeretnénk megajándékozni notebookkal a kis lurkókat, akkor felvetődik a kérdés, hogy milyen laptop való gyerekeknek? Természetesen figyelembe véve a saját pénztárcánkat és a szakértő tanácsát is kapjuk majd meg a választ.
Miért könnyű vásárolni kis gyerekeknek laptopot? Mert örülni fognak, ha már egy egyszerű kis játékot is futtat. Hiszen így még mindig sokkal érdekesebb lesz nekik pl. a mobilon játszásnál. A legjobb tanács ebben a helyzetben, hogy vadásszuk le a legjobb ár/érték arányú gépet. Ha mondjuk használt laptopot vennénk 80.000 Ft-ért, akkor keressük az ebben az értékben lévő legjobb ár/értékű darabot. Így biztosan kapunk egy olyan gépet, amely minden területen közepes és jó teljesítményt nyújt! Egy-két dologban lehet, hogy kiemelkedő is, de biztosan, hogy egyik területen sem gyengébb a kelleténél. Gyerekeknek laptop 80 ezer forint körüli árazásban jó választás lehet egy Thinkpad modell a Lenovo boszorkánykonyhájából. Ezekben Intel i5-ös procik gondoskodnak a sebességről 8-12GB RAM társaságában. Illetve Intel HD4000+ grafikus kártya a megfelelő megjelenítésről. Figyelembe véve, hogy gyerekeknek keresünk laptopot, mondhatnánk, hogy több mint elég, de mivel sosem elég, ezért ezt nem mondjuk. Pont jó az!  (Továbbá az Intel HD 3000-től felfele alap es közepes beállítással nagyon sok játék elfut. erről részletesebb infót Például a YouTub-on találsz, ha beírod „Intel Hd 3000 Games” és kiadja mik mennek ezzel a kártáyval.)

Bár hosszútávon nyugodtak leszünk mi is abból adódóan, hogy a gyerekek is azok. Amit igazán érdemes meglépnünk, ha szeretjük a lurkókat, hogy tetetünk a gépbe egy SSD-t, ha az alapcsomagban nem található. Ez az alkatrész 10.000 forint körül már beszerezhető és hatása elképesztő. Amikor átadja a gyerekeknek a laptopot ilyen kiszerelésben és specifikációval felvértezve, meglátja fülig ér majd a szájuk a mosolytól. 😊

0