Egy mondatban definiálva a mini PC: A hagyományos számítógépekével azonos teljesítményű miniatűr kivitelű számítógép. Általánosságban alig nagyobbak a pénztárcáknál, könnyen költöztethetők és nagy teljesítményre képesek.

A mini PC-k irodai munkákra is alkalmasak, sőt! Figyelembe véve, hogy nagyon kis helyen is elférnek, jóval praktikusabbak is lehetnek a nagytestvérjeiknél. Néhány jellemző, ami közös a hagyományos és a mini számítógépekben:

  • Többféle kivitelben is rendelhetők
  • Igény esetén upgradelhetők egy mértékig
  • Nagy teljesítményre képesek
  • Megbízhatók és tartósak

Mini számítógépekből is találhatunk belépőszintű és csúcsminőségű darabokat. A mi kínálatunkban is fellelhet pl. AMD processzorral ellátott gépet (HP EliteDesk 705 G2) vagy Intel CPU-val felszerelt készüléket (FTS ESPRIMO Q920). Az Ön igényeihez választhat kütyüt. Legyen szó a memóriáról, belső tárolóról vagy a grafikus kártyákról, kiválaszthatja az Önnek ideális mini PC-t.

A mini PC irodai munkákra tökéletesen alkalmas lehet, hiszen a nyers erőből nincs hiány. Ha megnézzük részletesebben az előbb említett HP EliteDesk-et 705-öt. Akkor láthassuk, hogy a CPU mellett a 8 GB rammal és a Radeon R6 grafikus kártyával sem fog meggyűlni a bajunk. Biztosan hozni fogja az elvárt gyorsaságot és teljesítményt.

 

Néhány különbség a hagyományos és a mini PC-k között:

  • Méret
  • Hordozhatóság
  • Dizájn

A felsorolt három különbség jelentése azt hiszem mindenkinek egyértelmű. Ami azonban ennél jóval érdekesebb, az az, hogyha a hármat egyben nézzük és mondjuk még hozzácsapjuk a megbízhatóságot. Utóbbira azért lehet számítani, mert a mérnökök azzal számoltak, hogy a mini PC-t hordozzuk majd és ennek megfelelően erősítették meg. Visszatérve a tulajdonságok összességére -kis méret, hordozhatóság és szép dizájn-, megkapjuk, hogy a mini PC irodai munkára tökéletes választás!

 

Mire nem használhatók a Mini PC-k?

Azt már leszögeztük, hogy a mini PC irodai munkára több megközelítésből is tuti választás. De mire nem ajánlatosak ezek a gépek? Valószínűleg valamennyien kitaláltátok, hogy mit fogok most mondani…játékra!

Nem feltétlenül arra kell gondolni -sőt, sok esetben nem is lehet-, hogy az adott specifikáció ne lenne elég egy-egy adott komolyabb videojáték futtatására. Sokkal inkább arról van szó, hogy a mini PC-ben kis méretükből adódóan nincsen 5-6 ventilátor. Ezek az egységek úgy vannak tervezve, hogy a fogyasztásuk alacsony legyen -ezzel párhuzamosan a melegedést is kordában tartsák-, de komolyabb meghajtás esetén ez nem elegendő. Nem arról van szó, hogy bármikor is kifüstölne a gép miközben játszunk, de a túlmelegedés lassulással jár, amely élvezhetetlenné teszi a játékélményt. Tehát ha játékra kívánsz új eszközt vásárolni, akkor ne mini PC mellett dönts. Nézd meg inkább a HP Compaq Elite 8300 All in One számítógépünket.

0