Barion Pixel

Asztali mini PC/mini számítógépek irodai munkára?

Asztali mini PC/mini számítógépek irodai munkára?

Egy mondatban definiálva a mini PC: A hagyományos számítógépekével azonos teljesítményű miniatűr kivitelű számítógép. Általánosságban alig nagyobbak a pénztárcáknál, könnyen költöztethetők és nagy teljesítményre képesek.

A mini PC-k irodai munkákra is alkalmasak, sőt! Figyelembe véve, hogy nagyon kis helyen is elférnek, jóval praktikusabbak is lehetnek a nagytestvérjeiknél. Néhány jellemző, ami közös a hagyományos és a mini számítógépekben:

  • Többféle kivitelben is rendelhetők
  • Igény esetén upgradelhetők egy mértékig
  • Nagy teljesítményre képesek
  • Megbízhatók és tartósak

Mini számítógépekből is találhatunk belépőszintű és csúcsminőségű darabokat. A mi kínálatunkban is fellelhet pl. AMD processzorral ellátott gépet (HP EliteDesk 705 G2) vagy Intel CPU-val felszerelt készüléket (FTS ESPRIMO Q920). Az Ön igényeihez választhat kütyüt. Legyen szó a memóriáról, belső tárolóról vagy a grafikus kártyákról, kiválaszthatja az Önnek ideális mini PC-t.

A mini PC irodai munkákra tökéletesen alkalmas lehet, hiszen a nyers erőből nincs hiány. Ha megnézzük részletesebben az előbb említett HP EliteDesk-et 705-öt. Akkor láthassuk, hogy a CPU mellett a 8 GB rammal és a Radeon R6 grafikus kártyával sem fog meggyűlni a bajunk. Biztosan hozni fogja az elvárt gyorsaságot és teljesítményt.

 

Néhány különbség a hagyományos és a mini PC-k között:

  • Méret
  • Hordozhatóság
  • Dizájn

A felsorolt három különbség jelentése azt hiszem mindenkinek egyértelmű. Ami azonban ennél jóval érdekesebb, az az, hogyha a hármat egyben nézzük és mondjuk még hozzácsapjuk a megbízhatóságot. Utóbbira azért lehet számítani, mert a mérnökök azzal számoltak, hogy a mini PC-t hordozzuk majd és ennek megfelelően erősítették meg. Visszatérve a tulajdonságok összességére -kis méret, hordozhatóság és szép dizájn-, megkapjuk, hogy a mini PC irodai munkára tökéletes választás!

 

Mire nem használhatók a Mini PC-k?

Azt már leszögeztük, hogy a mini PC irodai munkára több megközelítésből is tuti választás. De mire nem ajánlatosak ezek a gépek? Valószínűleg valamennyien kitaláltátok, hogy mit fogok most mondani…játékra!

Nem feltétlenül arra kell gondolni -sőt, sok esetben nem is lehet-, hogy az adott specifikáció ne lenne elég egy-egy adott komolyabb videojáték futtatására. Sokkal inkább arról van szó, hogy a mini PC-ben kis méretükből adódóan nincsen 5-6 ventilátor. Ezek az egységek úgy vannak tervezve, hogy a fogyasztásuk alacsony legyen -ezzel párhuzamosan a melegedést is kordában tartsák-, de komolyabb meghajtás esetén ez nem elegendő. Nem arról van szó, hogy bármikor is kifüstölne a gép miközben játszunk, de a túlmelegedés lassulással jár, amely élvezhetetlenné teszi a játékélményt. Tehát ha játékra kívánsz új eszközt vásárolni, akkor ne mini PC mellett dönts. Nézd meg inkább a HP Compaq Elite 8300 All in One számítógépünket.

 

Hogyan és miért alakult ki a Mini PC kategória?

Amikor minimalizált számítógépről beszélünk, fontos megjegyezni, hogy ezen belül is csoportok vannak. A kezdetleges törekvéseket a mini PC megalkotásában az a célkitűzés motiválta, hogy egy mini számítógépet használjunk többek között szövegszerkesztésre, alap irodai feladatokhoz. Az erre szolgáló gépeket „stick class“-be, azaz pálca osztályba sorakoztatják.
A közeli testvére, amely már újragondolt stratégiával lépett ki a színpadra, az úgynevezett sima mini PC. Ezeknek a formatervük kimondottan hasonlít egy négyszög alakú, lapos internet modemre. Tehát nagyobbra nőtt a Compute Stick-eknél, és fellett tuningolva a teljesítménye. A mérnökök rájöttek, hogy univerzálisabbá kell tegyék a mini PC szegmenset. Ennek következtében pedig már ott tartunk, hogy játékon kívül mindenre kényelmesen használhatók ezek a kis számítógépek! Olykor sokkal kényelmesebben is, mint egy ormótlan nagy asztali gép.

 

Milyen asztali PC-re van szükségem?

Webshopunkban az egyik legjobban fogyó termék -slágertermék- a mini PC. Lehet, hogy a milyen asztali pc-t vegyek kérdésre, Te is ebben leled meg a választ.
Róluk fontos tudni, hogy merőben másak dimenzióra, hordozhatósága, megjelenésre a hagyományos asztali gépekhez viszonyítva. Azonban teljesítményben, felhasználás területekben és megbízhatóságban már sokkal közelebb állnak a nevüket is tőlük öröklő PC-től. Milyen asztali pc-t vegyek, esetleg mini változatot? Ez akkor számít jó döntésnek, ha neked fontos pl. a hordozhatóság. Átszeretnéd vinni a munkádat, vagy éppen tartalmat egyik szobából, lokációból egy másikba. A mini pc-k rendre erősre vannak tervezve és építve, hogy ellenálljanak az utazás behatásainak. Nézd meg kínálatunkat, lehet, hogy pl. a HP EliteDesk 705 G2 bejönne neked.

 

Amikor azt mondod, hogy mini PC, mekkorára, mire is gondolsz?

Mekkorára nőnek a mini PC-k? Nagyjából egy termetes férfi pénztárca nagyságára lehetne belőni. Egy konkrét példával is élve, az egyik modell melyet meglehet vásárolni a webshopunkban, a HP EliteDesk 705 G2 a következő dimenziókkal rendelkezik: 175 x 34 x 177 mm. A számítógép viszonylatban valóban aprónak nevezhető méretek ellenére, a mérnökök jól feltudták tölteni hardver elemekkel. És ez az irány meg is találta a számításait, avagy a célközönségét. Leggyakrabban irodákban használják, hiszen könnyen átszerelhető, korrekt teljesítményt szolgáltat, megbízható és még barátságos árazása is van. A mini PC-k rövid leírása az lehetne, hogy a folyamatos munkaképesség és a hordozhatóság tökéletes ötvözete.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg