Amikor sokáig nem használjuk a használt laptopot akkor előfordulhat, hogy teljesen lemerül az akkumulátor. De van olyan eshetőség is, hogy kikapcsolt állapotban nem megy a töltés és az operációs rendszer csak annyit ír bekapcsolt állapotban, hogy csatlakoztatva a töltő, de nem töltődik.

Laptop akkumulátor nem töltődik, amikor csatlakoztatod az áramforráshoz? Mondjuk a megoldást!

Első megoldás: akkumulátor ki-be helyezése

Kapcsoljuk ki a laptopot és távolítsuk el a töltőt. Majd vegyük ki az akkumulátort (ha nem beépített) és nézzük meg, hogy a csatlakozó bordákon nem található-e szennyeződés. (Igen a kosz is okozhat problémát). Ezt követően a laptop bekapcsoló gombját tartsuk nyomva legalább 30 másodpercig (kivett akkumulátorral). Ezek után visszahelyezhető az akkumulátor és be is kapcsolhatjuk. Ha a probléma nem oldódott meg, akkor javasoljuk, hogy hajtsd végre a 2. megoldást is. Egyes laptopokba beépített akkumulátor található. Ebben az esetben alul kell keresni egy apró reset gombot.

Második megoldás: távolítsuk el a Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery drivert.

Egyszerűen lépjünk be az eszközkezelőbe (Windows gomb és gépeljük be, hogy eszközkezelő). Az eszközkezelőben ki kell választani az Akkumulátorok kategóriát, majd itt jobb gombot nyomni a Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery bejegyzésre és az eltávolításra kattintani. FIGYELEM! A Microsoft AC Adapter drivert vagy más ACPI illesztőprogramot ne távolítsunk el csak a fent leírtat. Az eltávolítás után kattintsunk a hardverváltozások keresése gombra és figyeljük meg, hogy a laptop akkumulátor elkezd tölteni.

Ha ezek után a laptop akkumulátor nem töltődik, akkor a hálózati töltővel vagy az AC adapterrel is probléma lehet. Természetesen, ha van voltmérőd és le tudod tesztelni az output-ot és leadja, amit kell, akkor a laptop akkumulátort cserélni kell.

0