Lehet, hogy már rég óta ábrándozol egy olyan gépről, egy olyan használt laptopról a műhelyedben, amelyet nem kell félteni. Lehet, hogy a cím láttán egy pillanatra meg is álltál, megvakartad a fejed, elmosolyogtál majd kétkedve kattintottál… Itt és most mondom, létezik olyan használt laptop amire vágysz, nálunk kapható, kedvező áron, akár igényre szabva is.

Na szóval laptop műhelybe, milyen jellemzők is felelnének meg egy ilyen környezetre? Kapásból kettő olyan összkép, kész terméket is tudok mondani, ami rendesen állja a sarat, miközben erős teljesítménnyel szolgál. Ezek az EliteBook és a ThinkPad sorozatok.

Mit kell róluk tudni, miért is nevezhetők laptopoknak műhelyekbe? Az EliteBook a HP, a ThinkPad pedig a Lenovo szárnya alatt mutatkozott be a nagyközönség elé még évekkel ezelőtt és nyújtott maradandót. A két gépben közös, hogy katonai tanúsítvánnyal vannak ellátva, ami kimondja, hogy a porral, piszokkal, mostoha környezettel ellenállók. A leginkább jól jövő előnyük valószínűleg a porral szembeni védelem. Ez azt hiszem alap a laptopnak műhelybe. De jól jöhet az is, hogy az alumínium és magnézium ötvözetű házuk igen jól bírja az ütéseket, akár ejtéseket is. Az EliteBook úgy a ThinkPad is az ultrabook használt laptopok kategóriában nevez. Ez azt jelenti, hogy ultra vékony kialakítással, erős hardverrel (gyors processzor, jó grafikus kártya, sok ram…) és időtállósággal kecsegtet.

Képzeld el, hogy elhelyezed a laptopot a műhelyben, majd csak azt veszed észre, hogy sokkal gördülékenyebben halad a munka. Nincs laggolás, nincs véletlen leállás vagy belassulás. Arra fókuszálhatsz a műhelyedben amire tényleg kell, amihez tényleg értesz, amit valóban szeretsz. Igen, ebbe nem tartozik bele a laptoppal való folytonos harc, ezért válassz EliteBook vagy ThinkPad laptopot.

 

Laptop műhelybe: új home vs. használt ultrabook

Amikor adott a kérdés, hogy milyen laptopot műhelybe? Akkor érdemes mérlegelni, hogy vajon az új kifizetődő e ebben a helyzetben? Képzeljük el, hogy veszünk egy új home laptopot, melyet fájó szívvel, de bevisszük a munkakörnyezetbe. (Hisz azért vettük.) Majd a gépet rövid időn belül, akár néhány hónap elteltével már visszük is a szervízbe, hiszen a sok por, a különböző hőmérsékleti viszonyok, kisebb ütések megtették a hatást. Ekkor döbbenünk rá, hogy nem jól választottunk laptopot műhelybe. Mert a jó döntés ebben az esetben egy használt ultrabook (pl. EliteBook vagy ThinkPad), melyet hasonló árban megszerezhetünk. És melyek ellenállók a fentebb felsorolt összes hatásra.

 

Porálló, cseppálló, hőmérsékletre nem érzékeny laptopok műhelybe

Tudtad, hogy vannak olyan notebookok melyek katonai tanúsítvánnyal rendelkeznek? Vannak! Na de ez mit jelent a valóvilágban, hol nyerhetünk vele? (Laptopok műhelybe területen!) Elmondjuk.
Ebben a cikkben a MIL-STD-810G katonai szabvánnyal fogunk foglalkozni. Ez többek között megtalálható a nálunk is kapható Lenovo ThinkPad X250-ben is. Nézzük mire képes egy ilyen masina, mi mindent tud elviselni:

  • Hőmérséklet: -28 és +62 Celsius fok között megbírkózik a szélsőséges időjárási viszonyokkal
  • Kibírnak 1,2 méterről való zuhanást betonra, vagy 2 métert fa padlóra
  • Csepp vagy folyadékálló billentyűzet, porálló ház

Kell ennél több egy laptoptól műhelybe? Pontosan ezek kellenek!

0