Aki már egyszer volt Lenovo ThinkPad tulajdonos, az már meggyőződhetett, hogy milyen értéket is képvisel ez a széria. Akik pedig abba a csoportba tartoznak kiknek még nem volt szerencséjük a mindennapokban ilyen masinát használni, azoknak erősen ajánlott! De ez a cikk nem arról szól, hogy ki használta és ki nem. Azokról a Lenovo ThinkPad tulajdonságokról beszélgetünk majd, amelyekről valószínűleg egyik csoport sem tudott.

 

Kellően nagy a rajongótábora a szóban forgó szériának, de vajon miért? Nagyvonalakban azért, mert kimondottan megbízhatók, strapabírók, könnyűek és félelmetes sokszínűséget képviselnek.

A Lenovo ThinkPad laptopok szívóságáról a katonai szabványok tesznek tanúbizonyságot, amelyeknek egytől-egyig megfelelnek. Ezek között van a vibráció ellenállás, amelyen belül értendő a rázkódások és az ütések(!) ellenálló képesség is. Továbbá a Lenovo ThinkPad-ekre érvényes katonai szabványba beletartozik a magas és alacsony hőmérséklet tűrés, az extrém hőmérséklet ingadozás. Szintén idesorolható az alacsony légnyomás elviselése, illetve a magas páratartalom, de még a porral szembeni ellenállás is. Függetlenül attól, hogy melyik felhasználónak mire van szüksége, élvezzük a tudatot, hogy egy ilyen géppel mindenre felvagyunk készülve.

Az általános jellemzőkön lépjünk túl és merüljünk bele néhány konkrét megoldásba. A Lenovo ThinkPad laptopokra jellemző, hogy a kijelzőt fémzsanérok tartják, ezek hosszútávon biztosítanak tökéletes nyitogatást.
A Lenovo laptopok vázának zöme magnézium-ötvözetű vázba van csomagolva
, ez felel a rendkívüli stabilitásért és véd az ütések ellen.
Megtalálható még rajtuk ujjlenyomat-olvasó is, hogy védje a felhasználókat az illetéktelen érdeklődőktől. Amit sokan nem tudnak, hogy a legtöbb Lenovo ThinkPad modellnek a billentyűzete vízálló! Ezekben az esetekben, két lyuk található a laptop alján, ahol kifolyik a víz.

Azt hiszem nagyvonalakban sikerült bemutatnom azt, hogy miért is különlegesek a Lenovo laptopok. Amennyiben megjött a kedved kipróbálni egyet, nézd meg a nálunk kapható Lenovo ThinkPad T530 használt laptopot.

0