Barion Pixel

Milyen laptopra van szükségem AutoCAD-hez?

Milyen laptopra van szükségem AutoCAD-hez?

AutoCAD gépigény:

Amennyiben valaki laptopot keres AutoCAD-hez, azaz komolyabb specifikációval rendelkező masinára van szüksége, akkor tisztában kell legyen azzal, hogy egy grafikusoknak, designereknek szánt notebookra van szüksége. Ilyen területen dolgozó vagy esetleg még tanuló felhasználóknak nem elég egy feltunningolt home, esetleg irodai gép. Az ilyen célcsoportba tartozó felhasználóknak egy izmos, strapabíró laptop kell, amelyen zökkenőmentesen elfutnak a mérnöki alkalmazások, mint például az AutoCAD. Ebben a szakmában alapkövetelmény a gyorsaság, az iszonyatos teljesítmény, terhelhetőség és ezek mellett a hibátlan működés is. Ha laptopot választunk AutoCAD-hez, akkor a következőket kell figyelembe vennünk. Egy fürge processzor, pl. egy minimum 2 mag 4 szálon futó  Intel i5, abból is 2 generációtól felfele, illetve jól jön a turbó mód is, amellyel elérhetünk 3.0-4 Ghz-es órajelt. RAM – memóriából minimum 8 GB-ot kell belepakolnunk, 4 GB-al valószínűleg rövid időn belül már akadozóvá válna a munka. Grafikus kártyából pedig úgy válasszunk, hogy annak kapacitása elérje a minimum 1,7 – 2 GB-ot, minél több, annál jobb. 😊 Amennyiben még egy egész új szintre léptetnénk a laptopunkat AutoCAD-hez, úgy választhatunk hibrid laptopot is, ami kettő az egyben. (Tablet + laptop) Ezzel egy új innovatív felhasználó élményben lehet részünk.

 

Gyártói Ajánlások az alábbi linken:

https://knowledge.autodesk.com/search-result/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD.html

Nézzünk meg egy konkrét kiadást és annak, a cég által előírt ajánlott teljesítményét.
Amennyiben az AutoCAD 2018-at futtatnánk gépünkön, illetve ehhez keresnénk használt laptopot, úgy a következőket kell figyelembe vennünk. A program elfut még a Win 7-en is, ámbár ajánlott újabb verzión futtatni. (Már csak a Win 7 támogatásának megszüntetése miatt is, ITT olvashatsz bővebben róla.) Processzor téren minimum órajelként 1 GHz van feltüntetve, ám a gyakorlatban ez 1.72 GHz-t jelent a tapasztalatok alapján. 64-bites op. rendszernél 8 GB ram az ajánlott. Ami a kijelzőt illeti, a Full HD (1920 x 1080) felbontás a magabiztos választás.

Vegyük górcső alá az AUTOCAD gépigényének meghatározását. Fontos leszögezni, hogy sok helyen feltüntetett „minimum rendszerkövetelmény” nem elég ahhoz, hogy a hétköznapokban valóban dolgozhassunk rajta emberi körülmények közt -ne várjuk néhány komolyabb feladat elvégeztetésre hosszú-hosszú perceket-. Az AUTOCAD gépigénye az 1.7-2 GHz-en pörgő processzornál és mondjuk 6-8 GB ramnál indul. Amikor laptopot grafikai munkához választunk (ITT találhat útmutatást), úgy jól oda kell figyeljünk a kijelző tulajdonságaira. Bár az AUTOCAD gépigénybe nem tartozik bele, hogy a kijelző legalább 15,6 inch átmérőjű és matt felületű legyen, mégis nagyon jól jön a munkában!

2 thoughts on “Milyen laptopra van szükségem AutoCAD-hez?

  1. Pingback: Hasznos Infok! - Laptopozz

  2. Pingback: Windows 10, Mi a különbség a verziók között? - Laptopozz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg