Barion Pixel

2020-ban búcsúzunk végleg a Windows 7-től (frissítve)

2020-ban búcsúzunk végleg a Windows 7-től

A Microsoft hivatalos nyilatkozatban tetté közzé, hogy 2020 lesz az az év, amikor megszüntetik teljeskörűen a Windows 7 támogatottságát. Ez azt jelenti, hogy nem érkezik többé sem szoftveres (ez már egy jó ideje érvényben van), sem pedig biztonsági csomag frissítés a Windows 7 rendszert futtató gépekre. Míg a szoftverszintű frissítések nélkül igencsak jól meglehet lenni, ha már amúgy is elég kiforrott az operációs rendszer, ámde biztonsági csomagok nélkül többé nem lesz védve a rendszer támadások, vírusok ellen… Fontos, hogy időben lépjünk! A laptopozz.hu weboldalán ezért globálisan áttértünk a Windows 10 használatára. Minden egyes nálunk megvásárolt használt laptopon már első felkapcsoláskor a Win10 fog köszönteni bennünket.

Mi történ(t)ik a Windows 7-el?

A Microsoft tech óriás 2009. október 22-én adta ki a Windows 7 rendszert. Akkor egy ígérettel álltak a nagyközönség elé, márpedig azzal, hogy nem kevesebb mint 10 éven keresztül nyújtanak terméktámogatást rá. És bár ez idő alatt többször szóltak hírek arról, hogy a terméktámogatás végét előrébb hozhatják, ez mégsem történt meg. Megtartották szavukat és pontosan 2020. január 14-ig élt a rendszer és érkeztek rá biztonsági frissítések, amelyek a védelemről gondoskodtak. Mi történik most a Windows 7 rendszert futtató tulajdonosokkal?
A Microsoft javasolja, hogy mihamarabb térjenek át Windows 10-re. Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy könnyű célpontokká válhatnak bármilyen támadásnak. A Windows 7 rendszer tovább működik a feltelepített gépeken, de szervízelésnél és támogatásnál zsákutcába érkeznek a tulajok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg