A használt laptop játékra(?) kérdést vezessük fel egy kis történelemmel. Kezdjük azzal a témát, hogy a virtuális játékok virágzása a jelenkorban értett számítógépek kezdetén indult meg, azaz mondhatni, hogy párhuzamosan lépkedett előre a kettő fejlődése. Kisebb közös szálként is tekinthet(t)ünk így arra, hogy miért is van néhány PC sokkal jobban kihegyezve játékra, és miért a használt laptopok játékra nem túlságosan alkalmasak. Utóbbi (laptop) céljának megálmodásáról nincs konkrét információm, azonban leszögezhessük, hogy azokat irodákban, illetve egyéb munkahelyeken vetettek be elsőként, mobilitásuk és kis méretükből fakadó praktikusságukból adódóan.

De repüljünk vissza a jelenbe, és tegyük fel a kérdést, hogy 2019-ben használt laptopok alkalmasak-e játékra? Azt szögezzük le, hogy egy professzionális gamer, aki játékkal keresi meg a mindennapi betevővalót (és sokkal többet), azok mai napig óriási teljesítményű asztali számítógépeket mozgósítanak. Azonban, aki hétköznapi használatra és némi gamelésre választana masinát, annak könnyen meglehet, hogy egy használt laptop a jó döntés. Mivel, hogy: A laptopozz.hu weboldalán minden üzleti használt laptopban megtalálható beépített integrált videókártya, képes futtatni az újszerű játékokat minimum grafikán. Az Intel HD 3000/4000-es grafikus kártyák már korrekt teljesítményt nyújtanak, példának felhozhatjuk, hogy az Intel HD 3000-el GTA 5-t játszanak zökkenőmentesen  (ha nem hiszed, járj utána a Youtubon 😊 ). Tehát egyértelműen kijelenthető, hogy a használt laptopok játékra is alkalmasak, egy bizonyos határon belül.

Használt laptop gamelésre

Napjainkban egyre többen választanak használt laptopot játékra, hiszen könnyen szállíthatók akár legyen szó lan-partykról, akár csak egyik szobából a másikba. Vagy éppen az ágyba, egy jó kis filmes estre a barátnővel. De, hogy döntsünk használt laptopot játékra témában, hogy később ne bánjuk meg? E cikkben nézzük meg azt, hogy utólag mit erősíthetünk és mit nem. Belső tárhelyt (HDD vagy SSD) relatíve könnyű úton utántölthetünk, szintén a RAM memóriát is gyarapíthassuk. De ha használt laptopot keresünk játékra, elsőre kell kellően erős processzort és grafikus kártyát válasszunk. Abból az okból kifolyólag, hogy bár nem lehetetlen kicserélni ezeket az alkatrészeket, nem kifizetődő.

 

Használt laptop játékra – mire számítsunk?

A használt laptop játékra témára a gamerek rögtön rávágják, hogy ugyan már, még új laptopon sem… Van némi igazság ebben. Ha valaki vadonatúj játékokra készül, úgy nem is kérdés. Rakat pénz és egy korszerű PC. De fontos felmérni a saját helyzetünket, hogy mit is és mennyit játszanánk majd a használt laptoppal (játékra). Mondjuk, ha egy i7-es procival felszerelt notebookot választunk, úgy az, ha nem is könnyedén, de elviszi még az új játékokat is. Na de ezen felül ugye kell egy grafikus kártya is, ami már sokkal érzékenyebb terület. De ha választunk egy 2 GB körüli kártyát, úgy azon szintén elfutnak könnyedén néhány éves játékok, de visszafogottabb teljesítménnyel az újabbak is. Eljátszadozhatunk pl. a Dotával, LoL-al, Pubg Lite-al…

0