Mire figyelj oda, ha Photoshophoz videokártya igény után keresgélsz, illetve általánosságban laptopot képszerkesztéshez/videóvágáshoz keresel.
Az elején jó letisztázni, hogy mikor laptopot grafikai munkához választunk, azt nem ússzuk meg olcsón. Ez egy olyan terület, ahol a minimum rendszerkövetelmény egy-egy programnál arra elég, hogy nagyon zötyögve, lassan elkússzon. Ez rövid távú megoldás, amely gyakran minőségtelen eredményhez vezet. Egy laptop képszerkesztéshez az Intel Core i5 vagy i7 processzoroknál indul. Amennyiben használt laptopot vásárlunk és egy régebbi processzor modell található benne, úgy ügyeljünk arra, hogy az i5 processzor rendelkezzen „turbo” móddal, amely 3+ GHz fölé pörgeti a laptopot. Ezen felül minimálisan 8 GB RAM memória is szükséges a laptopba, amelyet grafikai munkához rendelünk.

Bár a fent felsoroltak mindegyike kulcsfontosságú részét képezik a kerek egésznek, de talán még így is, amire legjobban oda kell figyeljünk az a grafikus kártya. A Photoshop videokártya igénye az 1.7-2 GB-os kártyáknál indul, ezekkel már dolgozhatunk. Megtekinthetjük a Photoshop hivatalos oldalán az adott verziókhoz mért igényeket. Amit még fontos megemlíteni a laptopoknál melyeket képszerkesztéshez, komoly grafikai munkákhoz választunk, hogy ma már nem biztos, hogy egy bivalyerős, játékra szánt videokártyával ideálisan kiszolgálna bennünket, sokkal inkább a grafikus munkákhoz elgondolt és megépített hardverelem lenne a megfelelő.

0