Integrált vs dedikált videókártya – Melyiket válasszam?
Mire jó a videókártya egyáltalán?

Integrált vs dedikált videókártya – Melyiket válasszam? Mire jó a videókártya egyáltalán?

Az átlagos felhasználó ritkán foglalkozik a videókártyával. Többnyire a kinézetet, a tárhelyet, billentyűzetet tartja fontosnak, a monitort vagy a hangzást.

A videókártya gondoskodik arról, hogy lássuk azt, amit csinálunk. Az ő feladata többnyire a rendszer által küldött, elsősorban a processzor vagy a RAM memóriából történő grafikus információk feldolgozása. Továbbá azok analóg vagy digitális jellé alakítása.

Integrált vs dedikált videókártya

Az alaplapra integrált videókártyák tökéletesen megfelelhetnek a

  • egyszerű irodai használatra
  • egyszerű programokhoz
  • kisebb teljesítményigényű szoftverekhez.

Ha nagyobb feladatokra szeretnénk használni a gépünket, akkor érdemesebb bővítőkártyaként vásárolni a videókártyát.

Mennyiben dob a laptop árán a videókártya típusa?

Úgy az integrált videókártya, mint a dedikált videókártya legfőbb feladata tehát, hogy különféle grafikus feladatokat elvégezzen. Az integrált videókártya nem rendelkezik saját memóriával, csak annyit használ, amennyire szüksége van. Ennek köszönhetően energiahatékony. Jóval olcsóbb, mint a dedikált videókártya. Nézzük, miért is van ez.

A dedikált videókártya rendelkezik saját memóriával, azonban nagyobb a teljesítménye, nagyobb a fogyasztása.

Kinek melyiket ajánljuk?

Hogy ki nyer az integrált vs dedikált videókártya versenyben, döntsd el Te magad! Ha nagyobb teljesítményű, grafikai szoftvereket használnál, mindenképp jó döntés a dedikált típus. Azonban, ha csak egyszerű felhasználó vagy, bőven elegendő lehet számodra az integrált videókártya.

Nézz szét honlapunkon, a laptopozz.hu-n és válaszd ki a legszimpatikusabb társat a mindennapokra. Döntsd el, milyen munkára és milyen célra keresel. A laptopozz.hu még garanciát is vállal. Ezzel tényleg csak jól járhatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük