Barion Pixel

Hogyan spórolj a rezsin laptoppal? Mutatjuk!

Hogyan spórolj a rezsin laptoppal? Mutatjuk!

Nem csak válság idején, egyébként is érdemes lehet odafigyelni arra, mennyi energiát használunk, egyáltalán mennyi a fogyasztásunk. Legtöbbször nagyon sok apróságon lehet spórolni a hétköznapokban.

De nézzük is meg, lehetséges-e a rezsicsökkenés laptop használattal, energiatakarékosabb-e az U procis laptop? megtudhatod azt is, mennyi áramot fogyaszt egy laptop! Olvashatsz arról is, hogy vajon megéri-e asztali gép helyett használt laptopot választani!

Mennyi áramot fogyaszt egy laptop?

Egy átlagos asztali PC 65-250 wattot használ. Nos, de akkor nézzük, mégis mennyi áramot fogyaszt egy laptop? Egy átlagos laptop 50-100 wattot fogyaszt. Ez miatt is lehet jobb megoldás asztali gép helyett használt laptop. Ezek persze csak kalkulációk.

A fogyasztás függhet például a

  • Processzortól,
  • a RAM-tól,
  • a videókártya teljesítményétől is.

Mivel lehet spórolni?

Vannak egyszerű módok, hogyan spóroljunk a laptophasználattal. ne legyen feleslegesen bedugva az áramba a laptop, ha nem használjuk azt. Másrészt használjuk az alvó- és az energiatakarékos módot. Feleslegesen ne legyen bekapcsolva a WIFI.

Az U procis laptop energiatakarékosabb?

A piacon találkozhattok „U” besorolású processzorokkal. Az Intel: Ultra Low Voltage processzorai pont erre a célra lettek kitalálva. Az U vagy M előjelű processzorok kevesebbet fogyasztanak és kevesebb hőt termelnek.

Hogy működik-e a rezsicsökkentés laptop használattal, nem deríthető ki egyértelműen. Ám vannak biztos lehetőségek. Ilyen az is, hogy asztali gép helyett használt laptopot választunk. Ezzel környezetbarát megoldást is választunk. Az is biztos, hogy az U procis laptopok energiatakarékosabbak.

Így igazán nem is az a fontos, hogy mennyi áramot fogyaszt egy laptop. Ahogy nem is az, hogy működik-e a rezsicsökkentés laptop használattal. Hanem az, hogy Ön egyáltalán elkezd azon gondolkodni, hogyan tud kevesebbet fogyasztani. Tudatosságot és odafigyelést lehet tanulni.

Nézzünk mégis a számokat! Az U processzoros laptopok általában 15w-os, az M processzorosok pedig 35-45w-os processzorral rendelkeznek.

Ha pedig használt laptop, akkor laptopozz.hu!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg