Használt laptop irodai munkára, avagy mely jellemzőket vegyük figyelembe, mi alapján válasszunk laptopot irodai munkához? Minden felhasználási területhez, egy sajátos árkategória is társul. Az élet legtöbb területén érvényes, vedd meg a választékból a drágábbat és megfogja hálálni. Természetesen valamelyest érvényes ez az aktuális kérdésünkre is, laptop irodai munkára? De jelen esetben összetettebb a megfelelő döntés meghozásához vezető út. Az informatikában gyakran (leginkább felső kategóriában) a termékek kivannak hegyezve egy-egy felhasználási területre. Pl. egy játékra szánt laptopon vígan szerkeszthetünk dokumentumokat is, nézhetünk filmeket vagy éppen futtathatunk egy PowerPoint-ot egy előadás levezénylése közben. Vagy nem is annyira vígan? Egy 3-4 kilós szörnyeteget már fizikai adottságaiból sem olyan boldogan hordozunk, továbbá, egyszerűen nem elegáns megjelenni egy ilyen géppel egy konferencián. Kanyarodjunk vissza a laptop irodai munkához témánkra.

Mire kell szolgáljon egy ilyen laptop? Dokumentumok és táblázatok kezelésére, céges weboldalak és alkalmazások futtatására, esetleg egyszerűbb képek szerkesztésére. Mindezt természetesen akadásmentesen vigye. Ha most kellene válasszak a laptopozz.hu webshopból egy laptopot irodai munkára, akkor az a HP Elitbook 8570p lenne. Jó ár/érték arányú masina, villámgyors működéssel és elegáns megjelenéssel.

Laptop irodai munkához

Amikor használt laptopot választunk egy adott területre, arra úgy kell tekinteni, mint pl. egy lábbeli vásárlásra egy adott célra. Messze álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek. De vegyük példának azt, hogy egy iszonyatosan kényelmes sportcipőben sem illő elmenni egy elegáns helyre. A fordított felállás pedig… hát finoman szólva sem működőképes.
Amikor laptopot keresünk irodai munkához, fel kell mérjük a környezetet és a jövendőbeli felhasználási módot.
Sokat kell majd cipelni? Válasszon vékony, könnyű használt laptopot, lehetőleg SSD-el
, mert a HDD tárhelyek nem szeretik a mozgást működés közben.
Laptop irodai munkára napi több mint 8 óra használattal? Válasszon erős ventilátorokkal ellátott masinát. Inkább figyeljen oda a terhelhetőségre és a strapabíróságra mint a külalakra.

0