Barion Pixel

Nincs a laptopon HDMI, nem tudom kirakni monitorra. Itt a megoldás!

Nincs a laptopon HDMI, nem tudom kirakni monitorra. Itt a megoldás!

Csatlakoztatnád a laptopodat egy jobb minőségű monitorhoz, de azzal találod szembe magad, hogy nincs HDMI port a laptopon? Mik a lehetőségeid? Mutatjuk!

Mindent a HDMI kábelekről

A HDMI 1.0-t már 2002. április. 16.-án elkezdték fejleszteni. A cél egy olyan csatlakozó volt, ami a DVI-t leváltja. Továbbá digitális jelet képes hordozni és zavar- és tömörítésmentesen képes egy kábelen tökéletes videó-audió anyagot szállítani.

A fejlesztő csapat több cégből állt. Név szerint Hitachi, Panasonic, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson, RCA, és Toshiba.

A fejlesztés sikeres lett, ez a csatlakozó felület lett az általános szabvány csatlakozó. Már a 2007-ben gyártott HDTV-k 90%-án elérhető volt a HDMI port. 

A HDMI gyakorlatilag mindent magában foglal egyetlen kábelben. Képes továbbítani képet és hangot is, nincs szükség több vezetékkel bajlódnunk.

A HDMI típusok lehetnek:

  • Standard HDMI – akár 1080i és 720p
  • Standard HDMI Ethernet csatornával
  • Standard automaotive HDMI
  • High Speed HDMI – 4K-ban is
  • High Speed HDMI Ethernet csatornával

Mi a megoldás, ha nincs a laptopon HDMI csatlakozási lehetőség?

Ha nincs a laptopon HDMI, nem jelenti azt, hogy ne lehetne csatlakoztatni HDMI-t a laptophoz. Nos, de mégis mi a megoldás?

A HDMI tehát egy nagyon hasznos kábel. Számos laptopnál azonban találkozhatunk azzal a ténnyel, hogy nem rendelkezik porttal. Számos régebbi típusú laptopon nincs például még HDMI port. Azonban, ha nincs a laptopon HDMI, mégis tudjuk azt csatlakoztatni.

Nem csak ebben az esetben, de már máshol is felmerültek csatlakozási nehézségek, így a számítástechnikának vannak megoldásai. Rengeteg átalakítóval találkozhatunk. A laptop HDMI esetében is ez a helyzet.

Vannak olyan átalakítók, amelyek a laptop HDMI csatlakozását USB porttal oldják meg, de történhet ez display porttal. Vagy egy külső VGA csatlakozóval kötik össze a laptopot és annak másik végződése a HDMI.

Ha tehát laptopot HDMI csatlakozó nélkül vásárolt, ne essen kétségbe. Átalakítókat tekintve mindenre van megoldás!

A csalakoztatott monitoron nem jelenik meg a kép? Ezeket ellenőrizd!

Számos hibaforrása lehet annak, hogy a csatlakoztatott monitoron nem jelenik meg a kép, a jó hír, hogy legtöbbjük könnyen orvosolható! A következő lépésekkel indulhatsz el a megoldás felé:

  • Csatlakozások ellenőrzése – ellenőrizd, hogy a monitor megfelelően csatlakozatva van a számítógéphez, laptophoz. Ellenőrizd a kábelek illeszkedését, esetleg próbálj meg más kábeleket használni, hogy biztosra menj.
  • Forrás kiválasztása – amennyiben a kijelzőn több bemeneti port van, csekkold, mely bemenet van aktívra állítva. Sokszor ez a megoldás arra, hogy a csatlakoztatott monitoron nem jelenik meg a kép.
  • Grafikus kártya beállításai – az eszköz grafikus kártyájának beállítását is érdemes átnézni. Olykor a kiküldött jel továbbításának hibáját egy rossz beállítás okozhatja, vagy egy elavult illesztőprogram. Ellenőrizd, hogy az illesztőprogramok naprakészek!

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg