Barion Pixel

Számítógépházak típusai és méretei

Számítógépházak típusai és méretei

Célcsoportok

Manapság csak egy bizonyos réteg vásárol elsődlegesen asztali számítógépet. Kik is ők?

  • Irodák
  • Könyvtárak
  • Gamerek
  • Komolyabb tervezői munkára
  • Más nagy teljesítmény igényű munkát végzők

Az alapfelhasználó, aki streaming oldalakat használ, böngészőt és közösségi médiát, nem lesz szüksége asztali számítógépre. Erre tökéletesen jók az alsóbb- és középkategóriás laptopok. Természetesen az asztali számítógépek között is vannak turbó és kevésbé turbó gépek.

A számítógép ház kialakítása

Mégis mire kell figyelni, ha tudjuk már, hogy asztali számítógépet szeretnénk vásárolni? A számítógépházak több mindentől is függhetnek. Lehet az akár olyan egyszerű szempont, mint a design, vagy a helytakarékosság. Ám számos más esetleg sokak számára kardinálisabb jellemző lehet a belső karakterisztika. Mit is jelent ez?

A legtöbbször fontosnak tartjuk, hogy ilyen tulajdonságai vannak a számítógépnek. Hiszen a számítógépház típusaiban eltérnek, s így minőségben is.

Fontos, hogy lehet vásárolni külön üres számítógépházat is, amibe mi vásárolhatjuk és állíthatjuk össze a saját konfigurációnkat. Milyen processzort, RAM-ot szeretnénk, és a többi.

Azonban mindenféleképpen szem előtt kell tartanunk néhány fontos szempontot. Ilyenek a már említett hely és design, hiszen van, aki kis lakásba keres PC-t, neki fontos lesz a méret is. Valamint jól át kell gondolni, hogy milyen típusú kiegészítőket tervezünk venni a gépházba, vagy lesz-e a jövőben újabb igényünk. Van-e hely a gépházban a bővítésre például. Mert, ha most még elég a 16GB RAM például, nem jelenti azt, hogy ne lépne fel a későbbiekben nagyobb igény.

Cégünk kínálatában szereplő számítógépházak típusok szerint

Cégünk kínálatában számos használt számítógépház típus közül választhat. Vannak HP, FUJITSU és LENOVO használt asztali számítógépeink. Jelenlegi modelljeink mindegyike helytakarékos, kicsi, apró, mininek is mondható. Mégis rendelkeznek megfelelő számú csatlakozóval, és teljesítménnyel.

Minden használt PC-nkhez előre telepített Windows 11-et adunk, valamint garanciát is vállalunk! Válassza a laptopozz.hu-t, válassza a megbízható forrást!

Számítógépházak típusai, mutatjuk milyet érdemes választani!

Miért fontos egyáltalán a számítógépház típusa? Mert az a ház. Az emberi kényelem számára is fontos, hogy mi van a feje fölött, hát a számítógép esetében miért lenne ez másképp?

A számítógép házak kialakítása meghatározza, milyen „bútorokat” lehet beleilleszteni. Ez pedig ki fog hatni arra, milyen konfigurációt tudunk kialakítani.

A számítógépház típusa meg fogja határozni azt, hogy meddig bővíthető a memória, milyen processzor vagy videokártya építhető be. Továbbá meg fogja határozni a hűtést is.

Nem utolsó sorban pedig a számítógépház típusa fontos lehet design, kialakítás és kényelem szempontjából is. Vannak kis kompakt gépházak, amik helytakarékosak. Ez azonban leszűkíti a lehetőségeket, ami a bővítést illeti. A nagyobb modellek viszont több helyet foglalnak.

A számítógépházak között lehet válogatni RGB világítással ellátott és egyszerűbb modellek között is. Továbbá megkülönböztethetjük a házakat a következőképpen is:

  • Ultra Small Form Factor vagy mini Pc
  • Desktop (Small Desktop/Ultra-slim Desktop)
  • Mini Tower/Convertible Mini Tower
  • Midi Tower
  • Full Tower

Általánosságban elmondható, hogy a Mid Tower formátum a legnépszerűbb, mivel bőséges helyet biztosít az alkatrészek és a hűtés számára, miközben viszonylag kompakt.

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg