Barion Pixel

A Windows telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy egy meglévőt keresni? Segítünk!

A Windows telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy egy meglévőt keresni? Segítünk!

Windows 11 és telepítés

Akik Windows 10-zel dolgoznak, már találkozhattak a Windows fríssítésről szóló értesítéseivel. Ezzel traktál folyamatosan a rendszer, így szinte lehetetlen elkerülni azt. Az új frissítések új design-nal, néhány apróbb funkcióval jönnek. Az újítók már az elsők között letölthették a frissítést. Ha azonban még csak most készülsz váltani, jól jöhet pár tipp.

Frissítéskor is telepítés történik, így pár probléma is felmerülhet. Nézzünk rá egy példát, és természetesen a hozzá illő megoldást!

Alapprobléma

Egy gyakori probléma lehet, hogy a Windows telepítőnél, hogy a Windows telepítő nem tud új rendszerpartíciót létrehozni. A rendszerpartíció hiánya azonban nagy nehézségeket okozhat, így természetesen enélkül nem érdemes tovább haladni a telepítéssel.

A megoldás

A rendszerpartíció hiányában a következő lépéseket érdemes követni a Windows telepítő esetében:

  • Mindenképp győződjön meg róla, hogy nincs más eszköz csatlakoztatva a géphez.
  • Ellenőrizze, hogy a BIOS-ban a HDD-beállítások megfelelőek-e, azaz AHCI vagy IDE módba van-e állítva. Ennek pontos beállítási módjáról a gyártótól szükséges további instrukciókat kérni, mivel a beállítás készülékenként eltérő lehet és a Microsoft nem tud pontos útmutatást ehhez biztosítani.
  • Néhány esetben az is megoldja a hibát, ha a telepítés során a Nyelvválasztás után a Telepítés gombra kattintás előtt eltávolítod az USB-meghajtót, majd egy pár másodpercet követően visszahelyezed és folytatod a telepítést.

Amennyiben nem sikerül ezek után sem a rendszerpartíció kiválasztása a Windows telepítővel, forduljon szakemberhez. Érdemes érdeklődni továbbá más, kizárólag Windows telepítési problémákkal foglalkozó fórumokhoz fordulni.

Telepítéskor a telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni

Újonnan vásárolt eszközünkre telepítenénk, vagy már meglévő laptopunkon/PC-n frissítenénk a rendszert, azonban megakadályozott bennünket egy már-már szokványos hiba… “a telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni”. Íme néhány esetleges problémaforrás:

  1. Partíció problémák – Amennyiben a Windows nem talál megfelelő partíciót, az gyakran a meglévő partíciók formázással kapcsolatos hiba eredménye. Amennyiben minden fontos adatot kimentettünk külön merevlemezre, úgy megpróbálkozhatunk az összes partíció formálásával és újak létrehozásával.
  2. BIOS beállítások – A merevlemez módjának beállítása is eredményezheti a „telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni” hibaüzenetet. Érdemes ellenőrizni a Secure Boot állapotát. Amennyiben be van kapcsolva, úgy a telepítő USB is kompatibilis kell legyen a Secure Boot funkcióval. Amennyiben nem kompatibilis, úgy kapcsoljuk ki és próbáljuk újra a telepítés folyamatát. 
  3. Kompatibilitási problémák – Hogy elkerüld az esetleges kompatibilitási problémákat, frissítsd a hardverek meghajtóit, ezeket a gyártó oldaláról töltheted le.

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg