Milyen számítógépet vegyek home office-ra 2022-ben?

Milyen számítógépet vegyek home office-ra 2022-ben?

A home office az új normál?

A karanténidőszak előtt nem igazán kellett még azon agyalnod, hogy „milyen gépet vegyek” home office-ra. A munkáltató általában megoldotta ezt helyben vagy adott egy eszközt. Ilyen a technikai felszereltség is.

Mára már egyre népszerűbbé vált a home office. Így megéri lassan befektetni a jó minőségű eszközökbe. De bizonyára már sokszor elgondolkodhattál azon, hogy oké, kellene egy új PC, de mégis milyen számítógépet vegyek?

Mik a „home office gép” legfontosabb tulajdonságai:

  • Kis helyen is elférjen
  • Legyen nagy teljesítménye

1.     Kicsi a bors, de…

Ma legtöbben inkább választanak laptopot, hiszen az minden tartozékot magában foglal, a PC-hez külön kell vásárolni. Maga az ’agy’ is sok helyet foglal. Kis lakásban jól jöhet valami kicsi masina. Erre tökéletes megoldás lehet például egy Fujitsu mini PC. A Fujitsu mini PC-jei kicsik, mégis elfér rajtuk minden fontos csatlakozó.  

2.     …erős!

Na igen, nem kell a kicsit lebecsülni. Ugyanis egy mini PC-be is fér ám erő. Egy Fujitsu Espromo E710-et például már megkaphatsz közel 70.000 forintért közepes processzorral, 1TB HDD-vel, 120GB SSD-velm, 16GB RAM-mal.

Amikor azon töröd a fejed, milyen számítógépet vegyél, tartsd szem előtt azt is, hogy milyen programokra fogod azt használni.  Egyszerű irodai munkához nem szükséges nagy teljesítményű gépet vásárolni. Az alacsonyabb kategóriás PC-k már alapból elbírnak az alapfelhasználású irodai szoftverekkel. Ha már kell használnod például grafikai szoftvereket, erősebb processzorra, videokártyára lehet szükséged.

Milyen asztali gépet vegyek?

A PC hátránya mellett előnye is, hogy külön választunk nekik perifériákat. A laptopoknál sokkal nehezebb cserélni ezeket az elemeket. A kérdés tehát nem az, hogy milyen laptopot szeretnék, hanem, hogy milyen asztali gépet vegyek?

Hogy milyen gépet vegyél,csak rajtad áll! Írj listát arról, mikre használnád, milyen más jellemzői fontosak a gépnek (nagyság, csatlakozók). Ezáltal pedig körvonalazódni fog, milyen PC-re is van szükséget.

Nálunk, a laptopozz.hu-n széles választék van PC-kből és laptopokból is. Így biztosan megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.