Milyen laptopot vegyek egyetemre? Íme a 3 legjobb választás!

Milyen laptopot vegyek egyetemre? Íme a 3 legjobb választás!

Milyen paraméterekre érdemes odafigyelni választáskor?

Laptopot egyetemre választani nem egyszerű, mert nagy a piac. Sok mindentől függ, mely laptopok a legjobbak egyetemre 2022-ben.

Ha laptopot egyetemre keresel, mindenképp érdemes érdeklődni a felsőbb évesektől. Fontos tehát, milyen szakra készülsz. A legtöbb egyetemi karon használnak valamilyen specifikus szoftvereket. Lehet az statisztika, programozás.

Ha például egy komolyabb statisztikai programot szeretnél futtatni majdani gépeden, mindenképp érdemes figyelni annak teherbírására, kapacitásaira.

Preferenciák

Akármilyen karra is fogsz járni, biztosan lesznek egyetemi jegyzeteid, pdf-ek, lefotózott táblák, akármik. Így biztosan szükséged lesz nagy tárhelyre. Főleg, ha szeretnéd be is fejezni az egyetemet, mindenképp három-négy vagy több évnyi anyag lesz a laptopodon. Ha tehát egyetemre keresel laptopot, mindenképp figyeld azok tárhelyét. Manapság érdemesebb SSD-vel ellátott laptopot választani, gyorsabb az adatelérése. A legjobb talán a felemás, SSD-vel és HDD-vel is ellátott laptop. Így a programokat például tudod futtatni az SSD-ről, fájljaidat pedig tárolhatod HDD-n.

Fontos még, hogy ha komolyabb programokat használsz, legyen 16GB RAM-od. Grafikai szoftverekhez, vagy ha játszanál is szabadidődben, egy jobb minőségű videokártya.

Alapvetően a processzor, a videokártya szokott az árakon dobni, de hosszútávon ez csak az előnyödre lehet majd.

Az egyetemi évek alatt sokszor előfordult, hogy a laptopod veled tart a könyvtárba vagy akár egy-egy előadásra is. Ilyenkor nem elhanyagolható, hogy mire képes a laptop akkumulátor üzemidő tekintetében.  Valószínű, hogy nem mindig sikerül majd konnektort találnod, és fontos, hogy ilyenkor se hagyjon cserben a számítógéped.

Nem utolsó szempont a laptop súlya sem. Kinek van kedve a sok könyv mellett egy nehezen hordozható laptopot is magával vinni?

A mi ajánlatunk

A laptopozz.hu-n olyan használt laptopokat kínálunk számodra, ami biztosan hű társad lehet az egyetemi évek alatt. Így tehát, ha arra a kérdésre keresed a választ, milyen laptopot vegyek az egyetemre, keresd fel oldalunkat.

  • Az olcsóbb kategóriából a tiéd lehet egy Fujitsu Lifebook E736 85.000 forintért i3-as processzorral, 8GB RAM-mal, 500 GB HDD-vel.
  • Vagy válassz egy HP Elitebook 840 G2 Ultrabook-ot 90.000-ért 256GB SSD-vel, bővíthető 8GB RAM-mal, 5. generációs Intel i5-ös  5300u processzorral.
  • 116.000 forintért pedig a tiéd lehet egy Lenovo Thinkpad T460.

Ha tehát a legjobb egyetemre való laptopot keresed, nálunk megtalálod, olcsóbban, garanciával és telepített Windows-zal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.