Íme 5 féle megoldás, ha NINCS WIFI a laptopon

Íme 5 féle megoldás, ha NINCS WIFI a laptopon

Az internet, mint olyan manapság átfonja az életünket. El sem tudjuk már képzelni, hogy olyan problémával kelljen foglalkoznunk, hogy nincs wifi a laptopon. Természetesen ez alatt arra gondolunk, hogy nincs wifi jel, nem pedig arra, hogy a laptop nem rendelkezik wifi-vel. Rengeteg kérdést kaptunk már arra vonatkozóan, hogy mi a teendő, ha a laptopon nincs wifi, ezért úgy döntöttünk elővesszük a témát.

Milyen problémák jöhetnek számításba, ha mégis előbukkan egy ilyen hiba?

Sokszor a legkézenfekvőbb a legjobb megoldás, amennyiben nincs wifi jel.

  • Lehet-e látni a hálózati ikont a tálcán? Az az egyik legjobb mutatója a hálózat állapotának. Sok laptopon van fizikai wifi gomb ez lehet egy wifi ON/OFF gomb vagy éppen egy billentyűkomináció FN + F1-12. A kis pálcikák telitettsége mutatja, hogy milyen erős a Wifi hálózatod. Amennyiben egy kis piros X-et látsz, akkor ki van kapcsolva a wifid és bekapcsolás után már meg is oldódott a probléma.
  • Amennyiben ez nem segített, úgy bele kukkanthatunk a BIOS-ba is. A Wireless Connection vagy a WLAN Connection-t kell keresnetek. Ha a BIOS-ban nincs kikapcsolva a Wifi, úgy driver probléma állhat a háttérben.
  • Keressük meg a Windows eszközkezelőjében a Wifi illesztőprogramját és távolítsuk el azt, majd indítsuk újra a laptopunkat. Ha ez megtörtént a gép automatikusan felismeri az adaptert és telepíti az illesztőprogramot. Sajnos az is megtörténhet, hogy a laptopunk ugyanazt az illesztőprogramot tölti le. Ilyenkor érdemes ellátogatni a laptop gyártójának weboldalára és onnan letölteni a megfelelő driver-t, majd telepíteni azt.
  • Mi a helyzet a routerrel? Egyáltalán be van-e kapcsolva? Ha működik és a probléma fennáll, akkor érdemes kihúzni az áramból, várni 1 percet és visszadugni. Ezek után érdemes megnézni, hogy nincs-e véletlenül korlátozva a felhasználók száma. Ezt az admin felületen tudod ellenőrizni.
  • Mindezek után a router beállításaiban lehet, hogy túl magas a biztonsági szint. Semmi pánik még erre is van megoldásunk. Az újabb routerek általában WPA2-es titkosítást használnak, azonban a régebbi típusú laptopok ezt nem ismerik fel. Ilyenkor csak annyi a teendő, hogy ezt WPA-ra kell módosítanod és már szörfölhetsz is a neten.

Reméljük sikerült segítenünk és elmúlt a nincs wifi jel probléma.

Nincs wifi a laptopon, mi a teendő?

Manapság már el sem tudjuk képzelni, hogy ne legyen valahol wifi. Mindenhol a jelszókat keressük, wifi nélkül már nem is tudjuk elképzelni az életet sem. Mégis megesik, hogy a laptopon nincs wifi. Mi ilyenkor a teendő?

Az első és legfontosabb, hogy ne kezdjünk pánikolni.

Egyrészt tudni kell, hol keressük a problémaforrást.

Ha nincs wifi a laptopon, több irányban is tapogatózhatunk.

A legegyszerűbben megoldható probléma, ha csak ki van kapcsolva a wifi. Ezt láthatod a tálca ikonnál is, ha ki van helyezve a wifi jel. Sok laptopon pedig még wifi gomb is van, tehát azzal is tudod módosítani a be- és kikapcsolást.

Lehet továbbá illesztőprogrambeli probléma is, ilyenkor le kell törölni a programot, majd újraindítani a gépet. Az új illesztőprogrammal megoldódhat a wifiprobléma.

Ha nincs wifi a laptopon, nem csak a laptop hibája lehet. Meg kell nézni, hogy rendesen működik-e a router. Ezt is érdemes lehet újraindítani.

Ha pedig egyik megoldás sem segít, akkor egyszerűen lehet, hogy a szolgáltatónál van probléma, így még hozzájuk is lehet fordulni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.