Barion Pixel

Milyen laptop kijelző méretek léteznek és milyenre van szükségem?

Milyen laptop kijelző méretek léteznek és milyenre van szükségem?
Sokunkat foglalkoztatja a kérdés, hogy milyen laptop kijelző méretek léteznek és hogy milyen éret lenne a tökéletes a számunkra. Sok mindentől függ, hogy milyen laptop képernyő méret lesz számunkra a megfelelő. Éppen ezért az elkövetkezendőkben ebben igyekszünk segíteni az olvasónak. Az elmúlt időszakban igazi technológiai robbanás következett be a világban, ami sokmindere kihatással voltak főképp, ha a teljesítményre gondolunk. A laptop kijelző méretek nem feltétlen változtak viszont mindenképp fontos megemlítenünk, hogy ezek minősége is kiemelkedő. Mint tudjuk a nagy kijelző a kényelmességet jelenti, viszont ezzel elveszítjük a könnyű szállíthatóságot. Maga a laptop képernyő méret igencsak befolyásolja azt, hogy egy esetleges szervizeléskor mennyit kell fizessünk.

Egy kis matek

Mint tudjuk a laptop képernyő méret inch-ben van meghatározva és a képernyő átlójára utal. Íme, hogy milyen méretek léteznek:
  • Notebook méretek: 7.0″, 8.9″,10.0″, 10.1″, 10.2″
  • Laptop kijelző méretek: 10.6″, 11.1″, 11.6″, 12.1″, 13.1″, 13.3″, 14.0″, 14.1″, 14.5″, 15,0″, 15.1″, 15.6″, 16.0″, 16.4″, 17.0″, 17.1″, 17.3″, 18.4″
Ezekből a számokból is láthatjuk, hogy a laptop gyártók igyekeznek minél több igényt kiszolgálni. Ám ehhez az is társul, hogy egyre nehezebb lesz választani és esetenként egy rosszul választott laptop elveheti a kedvet egy adott márkától.

Mégis mire is van szükségem?

Az első és legfontosabb, hogy meghatározzuk pontosan mire is szeretnénk használni egy laptopot. Ennek pedig hozadéka a laptop képernyő méret is. Amennyiben grafikai, tervező (AutoCAD) programokat szeretnénk telepíteni, inkább filmet nézni, videókat vágni, akkor mindenképp érdemes lehet a nagyobb laptop képernyő méret. Abban az esetben viszont, ha inkább előadásokat tartunk, vagy csak otthoni egyszerű használatra szánjuk, akkor egy kisebb laptop is tökéletesen elég lehet.

A laptop kijelző méret valóban annyit számít?

A laptop kijelző méret igazán akkor számít, ha pontosan meghatározott helyen kell tárolnunk egy laptop. Ugyanis bár nagy különbség lehet néhány laptop kijelző méret között, azonban ez valóban annyira számít? Igen persze, ha a könnyű hordozhatóság a szempont még érthető is. Azonban hanem muszáj.

A nagyobb laptop értelemszerűen nagyobb akkumulátorral is jár és ez mindannyiunknak jól jöhet. Igen persze azt is bele lehet számolni, hogy a nagyobb laptopok nagyobb teljesítményűek is, azonban az akkumulátorok éppen erre vannak optimalizálva. Az üzemidő sokunknak nagyon fontos szempont lehet egy laptop vásárlásnál, ez pedig meghatározhatja a laptop kijelző méret elképzeléseinket is.

A már fentebb említett teljesítményről is érdemes lehet beszélni, hiszen ez sem egy utolsó szempont. Akár tervezni, akár csak prezentálni akarunk egy laptoppal a gyorsaság és a stabilitás alapvető elvárás lehet.  Legalábbis a számunkra az. Képzeljük csak el, hogy épp egy fontos prezentációt tartunk és leáll a gép vagy lefagy? Elég ciki a szituáció, főleg, ha ennek komoly következményei vannak.

Bár a laptop kijelző méret fontos, az talán még fontosabb, hogy olyan számítógépet vásároljunk, amely kielégíti az igényeinket. Vagy talán még egy picit többet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg