Barion Pixel

Tervező laptopot keres? Íme egy használt laptop 3D tervezéshez

Tervező laptopot keres? Íme egy használt laptop 3D tervezéshez
Nem egyszerű feladat olyan tervező laptop vásárlása, amely nincs túlárazva. Manapság a technika fejlődésével már a filmek készítéséhez is olyan grafikus tervező laptop is vásárolható, amely bőven kiszolgál minden feladatot. Értelem szerűen a grafikusok és a dizájnerek is imádják az asztali számítógépeket, azonban mostanság sokszor a hordozhatósága miatt laptopot vásárolnak. Mi pedig a Laptopozz.hu-nál arra törekszünk, hogy a lehető legnagyobb skálában rendelkezzünk laptopokkal, főleg azért, hogy minden igényt ki tudjunk elégíteni. Egy használt laptop 3D tervezéshez tökéletesen használható, hiszen nem ez fogja meghatározni a teljesítményt. Főleg azért, mert minden nálunk vásárolható laptop komoly teszteléseken esnek át, így bizonyosodunk meg arról, hogy minőségi termékek kerüljenek a polcokra. Mind tudjuk, hogy mennyire idegőrlő, ha éppen valami fontos grafikai munkánk lenne, de a gépünk akadozik, lassú és talán a program el sem indul. Mondanunk sem kell, kevés rosszabb van ennél, főleg, ha ez még határidőhöz kötött. Bátran ki merjük jelenteni, hogy egy használt laptop tervezéshez ugyanolyan jó, mint egy új, csak jól kell választani. Például, ha tudjuk, hogy egy üzleti laptop jóval minőségesebb és tartósabban használható, biztosan olyan irányba orientálódunk.

Az elkövetkezendőkben egy olyan tervező laptop kerül bemutatásra, amely nem csak, hogy megfelel egy tervező szoftvernek, de meg is ugorja azt.

Lenovo Thinkpad w541:

 • 4th Gen Intel® Core™ i7-4700MQ (Up to 3.7GHz, 6MB L3, 1600MHz FSB)
 • 6″ FHD (1920 x 1080)
 • 320 GB HDD
 • 16 GB Ram (igény esetén bővíthető)
 • 2 x USB 3.0
 • 2 x USB 2.0
 • ODD: van
 • Display Port, igény esetén HDMI átalakítóval
 • Gigabit Lan
 • Bluetooth 4.0
 • Wifi
 • Videókártya: HD Graphics 1,7 GB
 • + NVIDIA Quadro K2100M 2GB (dedikált) 2GB
 • EU Bill
 • mini DisplayPort
Egy ilyen használt laptop tervezéshez is tökéletesen használható, sőt. Ezeket a laptopokat 10-12 óra munkára tervezték, így mindenki biztos lehet abban, hogy bírni fogják a tempót. És te?

Tervező laptop a gamer laptop is?

Sokszor megkaptuk már azt a kérdést, hogy a gamer latop is tervező laptop-e? Legalábbis, hogy használható-e ilyen feladatokra. Hiszen, amennyiben igen, úgy egyszerűbb számítógépet vásárolni. Sajnos nincs teljesen megnyugtató válaszunk. Bár használható ilyen feladatokra, mégsem erre készítették, ezért nem is úgy szolgálják ki a szoftvereket, ahogy kellene.

Mire is gondolunk ez alatt?

Például a tervező laptop egyik legalapvetőbb elvárása a megjelenítők színhűsége, illetve a gamer laptopokban játékorientált grafikus kártyák vannak. Egy ilyen videókártyára pedig nincs szükség a grafikus munkálatokhoz. Az ilyen jellegű munkálatokhoz teljesen más fajta grafikuskártyák szükségesek, mint például egy Quadro T1000-res. Ennek pedig igen erős a grafikus tudása, amelyre igazán jól lehet építeni egy tervező laptop esetében. Ezen kívül sok laptop, már érintőképernyővel is rendelkezik, amelyekre akár rajzolni is lehet. Egy ilyen lehetőség pedig rendkívül felértékel egy tervező laptopot. Reméljük sikerült segítenünk mindenki tisztábban látását a témában és így már eredményesebben fogtok laptopot választani. Fontos, hogy egy tervező laptop kielégítse az igényeinket, ezért előbb határozzuk meg ezeket.

Grafikai vagy 3D tervezéshez keresel laptopot? Mondjuk, mire érdemes figyelni!

Ha csak most kezdesz tervezői munkákat végezni, nem feltétlenül tudod még, milyen igényű laptopra is van szükséged.           

A legtöbb tervezői program komoly teljesítményt igényel a számítógép részéről. Ha nem vagy benne biztos, hogy ilyesmivel szeretnél foglalkozni, de mégis szükséged lenne egy erősebb gépre, akkor megérheti egy használt tervező laptop. A vadonatúj tervezői gépek milliókba kerülhetnek, viszont általában tényleg ki is szolgálják az alkotó igényeit.

A tervezői munkákhoz fontos a képernyő minősége is. Fontos továbbá a színhűség, de a képátló is.

Mindenképp szükséges a nagyobb RAM memória, így a 8 GB-nál ne állj meg. 16 GB-nál viszont egy jó ideig nem lesz szükséged többre.

A videokártya is kiemelt szerepet játszik a tervezői munkákban. Ez szokott egyébként még sokat dobni az árakon.

A tervezői szoftverek sok háttéradatot mentenek, sok helyre van szükségük. Ezért akár SSD-t, akár HDD-t választasz, mindendképp sok helyre lesz szükséged.

Illetve, ami még számíthat, az a csatlakozók. Ha fotókat szeretnél majd rámenteni a gépedre, fontos lehet az SD kártya olvasó.

A laptopozz.hu-n óriási kínálatot találsz, rálelhetsz így a megfelelő tervező laptopra. Indítsd be velünk a karriered!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg