Lassú a laptopom, mit tegyek? Olvasson tovább, megpróbálunk választ adni Önnek. Legyen szó szinte bármilyen besorolású használt laptopról, örök érvényes a mondás, amit használsz az használódik és elromlik. Jelen esetben az elromlást”, nem a szó-szoros értelemben kell értelmezni, csupán oly módon, ahogy mindenki, aki otthon mozog egy kicsit is a technika világában, az tudja, hogy a dolgok idővel belassulnak(!). Ennek oka kétféle jellegű lehet; Az egyik fájdalomforrás a szoftveres túlzsúfolás. A másik pedig a hardver elavulása, ami közvetett úton ismét a szoftverhez vezethető vissza annyiban, hogy az új programok leterhelik és lelassítják a gépünket a nagyobb gépigény után epekedve. Adódik a kérdés, lassú a laptopom, mit tegyek? Az egyik út az alagút végén látható fényhez a hardver fejlesztése (Laptop memória bővítés), azonban ez a megoldás használt laptopoknál igencsak necces, és sokszor nem kivitelezhető. A járhatóbb út ahhoz, hogy használható gyorsaságra tornázzuk fel az operációs rendszert, a szoftveres kivizsgálás és terápia. A gyógykezelés a következő lépésekből tevődik össze: Automatikusan induló programok és háttérben futó szolgáltatások letiltása; Energiaellátási beállítások; Merevlemez töredezettségmentesítése. Ezt az utat végig járva, biztosan sebességjavuláshoz érkezünk.

Ezeken felül, mi állhat még a háttérben, mi okozhatja azt, hogy lassú a laptopom?

mi okozhatja azt, hogy lassú a laptopom

mi okozhatja azt, hogy lassú a laptopom

A gyenge processzor, amely kevés számítási teljesítményre képes. Az önmagában lassú merevlemez, illetve annak meghibásodása. Kevés memória, amely gyorsan betelik és iszonyatosan belassíthatja a gépet. Túlmelegedés a környezet, vagy a túlhajtás következtében. De állandó jelleggel tarthatunk a vírusoktól is. A hardver szintű problémákkal legajánlatosabb szervízbe vinni a használt laptopunkat, mert szaktudás hiányában könnyen kárt okozhatunk otthoni próbálkozások közepette. Amennyiben vírusos a használt laptopunk, tehát ismeretlen jellegű rendellenességekkel szórakoztat bennünket a gép, úgy egy rendszer újratelepítés segít a problémán.

Lassú a laptopom, mit tegyek? Ezt próbálja ki

Sokszor találkozunk a kérdéssel, lassú a laptopom mit tegyek? Több oldalról már megközelítettük a problémát, de most ismét próbálunk valami újat tanácsolni. Feltettük mi is magunknak a kérdést, „lassú a laptopom mit tegyek?”, megpróbáltuk beleképzelni magunkat az általános használati környezetbe. Arra jutottunk, hogy nagy gondot okozhat a ventilátorba kerülő tömérdek por, szösz, hajszál és ételmaradék. Tehát a „lassú a laptopom mit tegyek” kérdésnek első lépése, hogy vigyük egy kültéri helyre a használt laptopunkat. Ezt követően tisztításra szánt levegősprayel vagy kompresszorral alaposan fújjuk ki a ventilátorból és a részekből a koszt.

0