Barion Pixel

Használt laptop billentyűzet szakszerű tisztítása

Használt laptop billentyűzet szakszerű tisztítása

Amennyiben a szennyeződés már eluralkodott laptopunk billentyűzetén, csak követnünk kell a következő sorokban lapuló útmutatót és a végére újként figyel majd vissza használt laptopunk. Az eszközök, melyeket elő kell készítenünk a nagytakarításhoz a következők; ablaktisztító, mikroszálas kendő, sűrített levegő spray és egy ecset. Az összes eszközt megfelelően kell bevetni, hogy a munka szakszerűen és eredményesen mehessen végbe.

Ha megvan az össze eszköz a billentyűzet tisztításhoz, akkor lássunk neki:

Első lépésként az ecsethez nyúlunk, mellyel kisöpörjük a használt laptopunk billentyűzetéből a port, ételmaradékokat… tehát a nagy méretű szennyeződések színe-javát. Ezt követően a kispadról beszólítjuk a sűrített levegő sprayt, melynek titka annyi, hogy az egyik oldalról, a legfelső vagy legalsó betűvel indítva, fokozatosan vízszintesen sorban haladjunk. A hajrában pedig egyszerre vetjük be az utolsó két aduászunkat, az ablaktisztító folyadékot, melyből egy keveset fújunk a mikroszálas kendőre. Ezzel körültekintően és óvatosan töröljük át a használt laptopunk billentyűzetét, ügyelve arra, hogy ne ugrasszuk ki valamely gombot a helyéről, illetve ne áztassunk el semmit. Amennyiben ezzel is megvagyunk, használt laptopunk használatra készen áll.

Természetesen nem csak a laptop billentyűzetet kell tisztítani, hanem más részeit is érdemes karbantartani, ha nem szeretnénk veszíteni a teljesítményből. Erről a használt laptop tisztítás cikkünkben olvashatsz.

Néhány videó a laptop billentyűzet tisztításról

 

One thought on “Használt laptop billentyűzet szakszerű tisztítása

  1. Pingback: Laptop vagy asztali gép? - Laptopozz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg