Milyen programokat telepítsünk az újonnan vásárolt használt laptopunkra?

Milyen programokat telepítsünk az újonnan vásárolt használt laptopunkra
Milyen programokat telepítsünk az újonnan vásárolt használt laptopunkra
Milyen programokat telepítsünk az újonnan vásárolt használt laptopunkra

Ha tőlünk vásároltál használt laptopot, akkor nagy valószínűséggel Windows-os operációs rendszer van rajta, ha nem és nincs rajta semmi: erre megoldás lehet a Windows telepítése pendrive-ról cikkünk.

Amennyiben megvan az operációs rendszerünk, akkor ezeket a programokat kell telepítenünk:

  1. Böngésző: minden Windowson van egy alap Internet Explorer a 10-es verzión pedig az Edge internet böngésző, ami egy fokkal jobb, de még mindig a Google Chrome nyomába se jár. Ezért mindenkinek a Chrome-ot ajánljuk, hisz telepítés után a Google Drive is könnyen telepíthető, így könnyen szinkronizálhatjuk a telefonunkról a dokumentumokat és névjegyeket.
  2. Irodai szoftverek: Erre nagyon egyszerű a válasz: Microsoft Office csomag. Jelenleg ez a legkifinomultabb irodai csomag. Ha nem akarunk rá költeni, akkor ajánlom a Libre Office-t, ami ingyenes és hasonló funkciókkal bír, mint a Microsoft Office.
  3. Képszerkesztő: Ha nem akartok nagydolgot csinálni akkor az új Windows 10-es Paint elég lesz. Részletesebb szerkesztésekre ajánlom a GIMP-et vagy a Picassa programokat. Könnyű és egyszerű használni.
  4. Médialejátszó: A Windows 10 rendszerbe épített szoftver nagyon sokat fejlődött, de kódekekbe, gyorsaságban és felhasználó barátságban még mindig előrébb van a jól ismert VLC média lejátszó.
  5. Vírusirtó, féregirtó: Sajnos egyre több a rosszindulatú program, de van rá megoldás. A Windows saját Defendere se rossz, de jobban jár az ember egy ingyenes Avast vírusirtó program telepítésével, ha biztonságban akarja tudni a dokumentumait.

Minden szükséges programot Reklám és Vírusmentetésen leszedhetünk egyszerre pár kattintással. Innen

https://ninite.com/

További hasznos információkról olvashatsz a Hogyan válaszunk használt laptopot című cikkünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük