Barion Pixel

Nem kapcsol be a laptop?

Számtalan probléma végett nem kapcsolhat be egy használt laptop. Ebben a cikkben pár egyszerű lépésből próbáljuk meg beazonosítani a hibát miért is nem kapcsol be a laptopunk.

Elsősorban nézzük meg a lehető legegyszerűbb hibákat (az emberi butaságból eredendő hibák):

 • A laptop akkumulátora teljesen lemerült, ezért nem add életjelet ilyenkor csak egyszerűen dugjuk fel a töltőre. általában villog a PowerLed
 • A számítógép nem kapcsol be a PowerLed és a HDD led nem világít. Tápellátási zavar lehet, például kimozdult az akkumulátor, nem érintkezik a töltés, vagy lemerült a telep és a töltő elromlott.

Tápegység meghibásodás:

Tapasztalataink szerint ez a leggyakoribb hiba, ha nem kapcsol be a gép. Töltőre csatlakoztatva egyik visszajelző led se világít.

Általában a következő esetek után várható ez a probléma:

 • folyadék érte a laptopot
 • a laptop nagyobb esésnek lett kitéve
 • a laptop melegszik forró a billentyűzet alatt, túl forró az adapterre
 • kitört a be tápaljzat vagy csak mozog, és néha érintkezik

Alaplapi hibából eredendő kikapcsolás:

 • Bekapcsolt, de sűrűn újraindul
 • Pár perc működés után lefagyás

Ezt a problémát általában egy teljes alaplapi csere oldja meg, de nagyon költséges ez a megoldás, így számolni kell azzal is, hogy egy újabb használt laptop beruházása jobb megoldás.

Memória hibából eredendő leállás:

 • A bekapcsolást követően azonnal sípol
 • Működés közben kékhalál (kék képernyő)

Egy mai operációs rendszerrel ezt azonnal ki lehet szűrni, hisz a Windows 10 minden rendszerbetöltéskor automatikusan futtatt egy memóriadiagnosztikát. Ha régebbi rendszerünk van akkor jobb megoldás lehet egy boot USB ről indított memória diagnosztika.

Windows kék halál - nem kapcsol be a laptop

Nem kapcsol be a laptop a VGA hibája végett

 • A bekapcsolást követően azonnal sípol
 • Helytelenül telepített illesztőprogram
 • A kép kockás, rizsás

Amennyiben, helytelenül telepített driverről vagy nem integrált videokártyáról beszélünk akkor a cseréje egyszerű. Az integrált kártyák javítása nehezebb és nem kifizetődő. Továbbá a nem megfelelő hűtés ellátás a grafikus gyorsító fagyását okozhatja és a kép lefagy vagy kék halálozik.

Ha ezek alapján nem tudtátok beazonosítani a hibát, forduljatok szakértőhöz, vagy a hibajelenséget írjátok a Google keresőbe, hisz biztos valaki már találkozott hasonló hibával.

Esetleg ez is megoldás lehet:

39 thoughts on “Nem kapcsol be a laptop?

 1. Farkas László says:

  Üdv.
  Van egy Asus X550 CA tip. laptopom, amit újra akartam telepíteni, de többször ki-be léptem a Biosba a power és F 2 gombot használva.
  Aztán a gép meggondolta magát és egyáltalán nem akar bekapcsolni, a power led bekapcsoláskor világít a többi led felvillan, ventilator elindul, majd leáll a power led égve marad de nem működik semmi.
  CMOS Reset csináltam,de eredményre nem vezetett.
  Nem tudom, hogy mi lehet a gond?

 2. Attila says:

  Szia!

  Gondolom bios akartál frissíteni? ilyenkor az epron szokott sérülni a rajta lévő szoftver, vagy le kell frissíteni lemezről vagy pendrivról ha engedi, vagy ki kell forrasztani es újra írni kb 10-15e ft…
  Lehet ez az egész töltőtől is ám, hagyd töltőn pár órát és nézd meg utána hátha bekapcsol, illetve vedd ki az akkut lehet cellazárlatos és azért nem engedi bekapcsolni…

  • Pap Gitta says:

   Üdvözlöm, van egy szinte vadonatúj DELL laptopom, nem kapcsol be, és folyamatosan megy a ventilátor benne és forró is. Sajnos már többszőr lefagyott 🙁 Mi lehet a baja, még garanciás. Köszönöm a választ előre is. Gitta

 3. szijjártó erzsébet says:

  Jó napot!
  Valamiért nem tudom bekapcsolni a laptopomat. Pontosabban zúg, meg tölti pl a telefonomat, de nem jön elö kép. Mi lehet az oka, és mit csináljak vele?:)

  Köszönöm a választ!
  Erzsébet

  • Attila says:

   Szia! volt valami előzmény? RAM csere,áramszünet bármi? lehet egszerú ram hiba vagy töltő hiba ( megtört kábel stb..) elég sok mindentől lehet…

 4. Beviz Gyula says:

  Van egy régebbi MSI- VR630 as notebookom. Kb. egy hete állandóan kikapcsolt, ha kiléptem, utána mindig ūjra indítottam, de működött! Viszont 2-3 napja már nem is tudtam bekapcsolni! Kivettem az akksit (úgyis gyenge) ,és utæna indult töltővel kb. két alkalommal, de mot már megadta magát, sehogyan sem tudom bekapcsplni… Van valami ötletetek??

  • Attila says:

   Szia! Nem melegedett a gép? lehet csak elöregedett a Cpu Paszta… de más dologtól is lehet, igy látatlanba nehéz bármit mondani. Vigyed be egy szervizbe.

 5. Bezzeg Andrea says:

  Szia!
  Merev lemezt cseréltem adot egy hangot aztàn ennyi azota be se tudom kapcsolni!
  Valami ötlet?
  Köszönöm vàlaszt

  • Attila says:

   Szia!

   A sípolásoknak általában van egy kódja, mindegyik más jelent… 1-2-3 sípolás-… mindegyiknek van egy jelentése.. igy erre nehéz mondani bármit is.

 6. BURJAN SANDOR says:

  Helo tudnátok segíteni?

  A laptopom (LENOVO) ugyan beindul meg is jelenik a logo majd ezután gekete képernyőn a bal fölső sarokban elkezd villogni egy fehér alsóvonal(pár másodpercig) ez eddig rendben is mert ezg mindig is csinálta és ezután egy halvány szürke képernyő jelenik meg és semmi. Tegnap sokáig be volt kapcsolva mert frissítettem egy játékot és mivel rosz a netünk ez sokáig tartott úgyhogy ott hagytan majd bejöttem tévézni és mire vissza tértem a géphez már az a sötét szürke képernyő fogadott… végül lekapcsoltam a bekapcsológomb hósszabb nyomva tartásával. A segítséget előre os köszönöm!

  • Attila says:

   Szia! ha bekapcsol a gép akkor szerintem Windows hiba lesz, valami frissítést nem tudott aktiválni, be kell rakni egy telepítőt es rá kell menni a javítás opcióra…

 7. Gruber Nikolett says:

  Jó napot!

  Az én problémám a következő. Ma reggel mikor iskolában kapcsoltam volna be a laptopot látom, hogy a power led világít, mikor este mielőtt töltőre tettem kikapcsoltam. Megnyomtam hosszan a power gombot, ami egy pillanatra kialudt majd ismét világított. Kép nincs, nem hallok semmi, hogy ventilátor vagy hasonló üzemelne benne. Szét sem szedtem még. Nem értem mi lehet a probléma.

 8. Koncz gábor says:

  Szia . Van egy trekstror nemet gyartmanyu surfbookom . Novemberben vettem . Azota a toltoje elromlott eltort a pozitiv drot cinelese. Egy villanyszerelo haver megjavitotta. Kiprobaltam ment kb 1 orat, persze jelezte h tolt , de ezt kovetoen k8kapcsolt aztan azota be sem lehet kapcsolni es nem is vilagit a toltes lampaja…

  • Attila says:

   Szia! feltételezem,hogy szakszerűtlen volt a szerelés, es pl a földelés nem volt jól visszakötve vagy forrasztva es attól lehet alaplap hiba is, de szimplán attól is lehet ,hogy a töltő véglegesen elromlott, meg kellene nézni másik töltővel.

 9. Mihály says:

  RV509 laptopom 2 x kell be-ki kapcsolni, hogy elinduljon. Először bekapcsolom a ventilátor elindul. Ki majd bekapcsolom újra és beindul. Mi lehet a hiba??
  Köszönöm a válaszokat előre is.

 10. Nagy Lajos says:

  Üdv!

  Van egy DELL Inspiron 15 laptopom, ami bekapcsoláskor csak sípol. Két egymást követő sípoló hang van, amik szabályos időközönként ismétlődnek. Mi lehet a hiba és javítható-e a gép?

  • Attila says:

   Szia!

   Ha sipol abból vissza lehet olvasni,hogy pontosan mit is jelent a 2 sipolás? ram vagy Hdd szokott lenne…

 11. Veronika says:

  Sziasztok!
  Van egy HP Pavilion bv6-om, az aksija nem működik és adapterről megy csak. Nem voltam a szobában, mikor leállt minden hang nélkül és most egyáltalán nem kapcsol be. Elég hosszú ideje megy adapterről – évek òta – és nem vagyok biztos benne, hogy a gép hibàsodott meg -alapvetően kehes kicsit szegény – , vagy a töltő adta meg magát. Mikor nyomom a bekapcsolás gombot, a töltő csatlakozò melletti lámpa 3x felvillan akkor is ha csatlakozva van a töltő, akkor is hanincs és ennyi, se kép se hang. Ez a villogás jelentheti, hogy csak le van merülve az aksi és tölteni kéne, vagy valami komolyabb gond lehet esetleg? Amùgy létezik, hogy gyári 120W-os az adapter? Használtan vettem és alig takálok neten ekkora aksit.

  Előre is köszönöm a segìtséget!

 12. Tomi says:

  Az lenne a kérdésem hogy miért van az hogy követtem a a használati útmutatóban lévő dolgokat és egyik este frissitetem az egyik alkalmazást tehát ugy hagytam egész este a gépet reggel villogott a power led tehát azt hittem tölt ez a procedúra egy hétig tartott de nem történt semmi változás és nem kapcsol be csak villog a power led mi tévő legyek?

 13. Kiss Tamás says:

  Sziasztok abban kérnék tanácsot hogy adott egy hp elitebook 8440p ami tegnapig hibátlanul működött de most nem kapcsol be amikor el akarom indítani akkor felvillannak a ledek beindul a ventilátor majd le is áll

 14. Orsi says:

  Hp 4 eves laptopom nem tudom bekapcsolni. Az ektromos áram csatlakozast érzékeli, egy kis lámpa világít, az aksit is tölti. A bekapcsológomb megnyomása után nem indul el semmi, a ventillátor sem, a képernyő sötét. Tegnap használtam utoljára, kikapcsoláskor minden rendben volt, ütés nem érte. Tudnál segíteni kérlek? Köszönöm!

 15. Dorka says:

  Sziasztok!

  Van egy dell laptopom ami jó ideje frissíteni próbálja magát, de mielőtt végig csinálná folyton újraindít. Lefuttattam egy testet és egyedül a hard drivera annyit ír ki, hogy Na. Menthető még a gép?

 16. Marosfalvi Zsuzsa says:

  Sziasztok!

  Van egy acer laptopom. Beindul a gép, feljön a bejelentkezés ablak, rákattintok és minden fekete lesz. Arra gyanakszom, hogy valami Windows frissités lehet a ludas, de anno nem kaptam telepítőlemezt, a netről installáltam. Mit kell ilyenkor csinálni?

  Előre is köszönöm

 17. Ocsenás nikoletta says:

  Sziasztok!

  Az èn laptopom semmi èlet jelet nem ad azon kivül ha rà teszem töltöre , a töltö jel ki vilàgit narancssàrgàn .
  Viszont melette van egy kis làmpa jel ami eddig vilàgotott ha fel nyitottam a tetejèt , most viszont semmi !
  Ha valaki jàrt màr ilyen cipöben kèrem ossza màr meg velem hogy mi a tehendö vagy esetleg mi is lehet a hibàja .

  Előre is köszönöm !

 18. Attila LOsonc says:

  Sziasztok van egy használt asus laptopom amit ujra akartam telepiteni s valamit elállitottam a bios ban szerintem mert nem indul el a gép csak kiirja h asus s tovabb nem megy,meg a bios ba sem lép már be! tudnatok segiteni?

 19. Martin says:

  Szia van egy DELL Inspiron N5510 laptopon és nem kapcsol be tölt meg minden de nem reagál semmire mit javasol az?
  Köszi előrre a választ

 20. Kiss Dániel says:

  Sziasztok van egy asus laptopom és egyszer kikapcsolt és nem tudom visszakapcsolni és a töltője zizeg.Valaki esetleg tud segíteni ?

 21. Varga róbert says:

  Üdv adott egy hp compacq 6735b laptopom ha. Rá csatlakoztatom a töltöt semmi élet jel semmi led nem indul el

 22. Dá Mé says:

  Hahó,
  a HP 250 G5 (2017. első félévben vásárolt) notebookom minden előjel nélkül egyszercsak leállt. Akkumuluátorról, töltőre dugva sem történik semmi. Teljesen fekete, semmi zúgás. Bekapcsológomb hosszantartó lenyomása után sincs semmi. Windows+B, majd bekapcs gomb után sincs semmi. Tápegység LED, illetve semmilyen LED nem világít.

  Mi lehet a baj? Mivel még garanciális, így abban megjavítják. A notebookon tárolt adatok veszélyben lehetnek? (ezekért nem vállalnak felelősséget)

  Köszönettel,

  Dá Mé

 23. Doci András says:

  Van Asus laptopon, próbálkoztam az USB-vel és egyszerűen kikapcsolt. Nem reagál, ledek nem világítanak, nincs aksija, próbáltam másik töltővel is. Van biztosíték?
  Segitsetek, köszönöm

 24. Zolika Zoli says:

  Üdvözletem!
  Van egy kettő éves Latitude 5488 noti, ami nem kapcsol be. Töltőt rátéve látszik, a töltés visszajelző LED világít, a power gomb is, de se kép, se hang nála. Próbáltam hosszabb ideig nyomni a power gonbot, erre sem reagált. Előzmény hibáról nem tudok 🙁

 25. Iza says:

  Üdvözlet!
  2 hónapja vásárolt Asus vivobook 17 notebook kikapcsolt használat közben és most semmmit nem lehet bekapcsolni. A LED fény világít és elméletileg tolt. Mi lehet a baj? Előre is köszönöm!

 26. Izabella says:

  Jó napot! 2 hónapja vásárolt Asus notebook használat közben kikapcsolt és most nem lehet bekapcsolni. LED fény világot és elméletileg tolt. Mi lehet a baj? Előre is köszönöm!

 27. Orosz Sándor says:

  Üdvözlöm Attila!
  SONY Vaio PCG-71511M 17,3″ laptopom a bekapcsológomb lenyomásával elindul, felvillan a három kis len és a bekapcsológomb led, de a három kis zöld led rögtön elalszik, hallom, hogy üzemben van, de nem történik semmi.
  Az akkumulátor új, a tápegység új és a laptop is nagyon jól indul abban az esetben, ha kiveszem az akkumulátort és hihúzom a töltőt és pár napig és utána visszateszem az akkut és bedugom a tápot és rendesen indul, ami azt jelenti, hogy bekapcsolásnál felvillan kétszszer a három kis led és égve is marad, valamint a bekapcsolóbomb is világít és betölti a windowst. Ilyenkor viszont a BIOS alapbeállításba vált és az idő és óra beállítás is egy régi dátumra vált. Gondolom az alaplapi óraelem gyenge lehet. A windows betöltése után beállítom a dátumot és az időt. Minden szuper, csakhogy kikapcsolás után már kezdődik a hibajelenség. Mi lehet a hiba, talán a lemerült alaplapi óraelem? Várom a válaszát. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg