Intel vs AMD ?

Mindig azon gondolkozunk használt laptop vásárlásakor, hogy Intel vs AMD processzor a jobb, sokan erre vagy arra szavaznak.

Mit nevezünk processzornak?

Általában hétköznapi nyelven mondhatjuk, hogy a számítógép agya. Minden számítási művelettett ez a hardver végez el. Minél bonyolultabb és összetettebb egy feladat annál több ideig tart elvégezni a számítást a processzornak. Például egy olcsó alsó kategóriás processzor lassabban végzi el a bonyolult műveletet, ezért mondják hétköznapi nyelven, hogy a számítógépünk lassú, mivel a szokásosnál lassabban végzi el a rábízott feladatot

Most összeszedtünk pár érvet, mit, miért és mikor érdemes választani:
(Általunk észrevett különbségek)

  • Egy Intel processzor mindig kevesebb hőt termel, mint egy AMD. Tehát ha egy AMD processzorral rendelkező használt laptopot vásárolunk, akkor érdemes külső laptop hűtőben gondolkoznunk.
  • Általában az AMD processzorral felszerelt laptopok olcsóbb ár kategóriába sorolhatók, mint az Intel Core processzorok. Ez a piacon is észrevehető, hogy egy ugyanannyi számítási kapacitással rendelkező AMD processzor olcsóbb, mint egy Intel
  • Ahhoz hogy ugyanazt a számítási kapacitás érjük el két – két és félszer több elektromos áramra van szüksége az AMD processzornak, így főként az Asztali számítógépekben több energiát fogyaszthat.
  • Ha olcsóbb megoldást szeretnél, akkor mindenképp AMD válassz.
  • Munkára, irodai elemzésekre vagy programozásra az Intel processzort ajánljuk, játékokra az AMD-t.

A fent említett állítások a mi tapasztalataink szerint van összeállítva, emellett sok millió tanulmány, teszt eredmény kell, hogy az igazságot elérjük.

Ha nem vagy Biztos a választásban, kérdezd meg kollégáinkat szívesen segítenek.

2 thoughts on “Intel vs AMD ?

  1. Pingback: Mit jelent az Intel processzoron feltüntetett vPro jelzés? - Laptopozz

  2. Pingback: Mitől függ a processzor sebessége? Hogyan tudom összehasonlítani? - Laptopozz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük