Mi a különbség a notebook és az ultrabook között?

Ultrabook notebook különbség

Notebook, laptop, ultrabook, gamer laptop

Egyáltalán van köztük különbség? Ha igen, akkor mi?

A notebook tulajdonképpen laptop, de alapvetően azért találták ki ezt a szót, hogy szemléltesse az eszköz méretét. Mintegy jegyzetfüzetként lehet használni ezeket a hordozható számítógépeket, olyan a méretük.

A gamer laptopok általában teljesítményben és kialakításban is eltérnek társaiktól. Persze, gamer laptopot nem csak játékra lehet használni. Ezek a modellek erős hardware-rel rendelkeznek, általában kiterjesztett billentyűzet kialakítással. Ez utóbbi annyit jelent, hogy adott a numerikus billentyűzet és néhány plusz billentyű is megjelenhet, ami játék szempontjából fontos lehet.

Ultrabook notebook különbség

Nos, akkor nézzük is meg közelebbről, mégis ultrabook notebook között milyen különbség lehet?

Az Ultrabook notebook különbség améretben keresendő. Habár a notebookot is már mérete miatt hívjuk esetleg másképp, az ultrabook már ténylegesen ultrán kisebb.

Ezek a modellek vékonyabbak, kompaktabbak, könnyebbek.

Az ultrabook előnye

Az előny természetesen méretéből fakad. Megfelel azoknak, akik sokat utaznak és sokat cipelik magukkal a laptopjukat. Azoknak, akik szeretik a kis kompakt eszközöket. Szerencsére ma már a kis méretű laptopok sem szenvednek hiányt teljesítmény terén. Ennek köszönhetően pedig magasabb árért, de egy erős ultrabookot is kézhez kaphatunk.

Az ultrabook hátránya

Persze, szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy a súlyért és méretért valamit fel kell adni. Így lehetséges, hogy valami lehet, hogy hiányozni fog az ultrabookról. Numerikus billentyűzet, kisebb gombok kerülnek a laptopra, kevesebb hely lehet a bővíthetőségre.

Az ultrabook notebook különbség tehát maga a méret.

Mindenképp át kell gondolni vásárlás előtt, hogy mire és mikor használnánk laptopunkat. Ez alapján kell latba vetni, hogy melyik modellre lenne inkább szükségünk.

Ha tanácstalan, nézzen szét honlapunkon, keressen bennünket bátran! Ha használt laptop, akkor laptopozz.hu!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük