Milyen operációs rendszerek vannak?

Milyen operációs rendszerek vannak?

A laptopozz.hu kínálatában található összes használt laptop és PC előre telepített Windows-zal kerül eladásra. Miért jó ez? Ahogy hazaérsz az új szerzeményeddel, mehet is a munka vagy a játék. Nem kell külön fizetned ezért vagy gondolkodni azon, hogy lehet beszerezni egy operációs rendszert.

Miért fontos egyáltalán az operációs rendszer?

Az operációs rendszer tulajdonképpen egy programcsomag. Ez a programcsomag pedig a számítógép erőforrásainak optimális elosztásáért és a szoftverek futtatásáért felel. Az operációs rendszer egyfajta összeköttető szerepet tölt be a különféle erőforrások (pl. processzor) és a programok között.

Fontos, hogy nem minden szoftver futtatható minden operációs rendszerrel. Vannak operációs rendszer specifikus programok. De azért a legtöbb cég törekszik arra, hogy minden frissítést minden operációs rendszerre alkalmassá tegyen.

A legnagyobb szoftvercégek, mint az Adobe is például univerzálisan fejleszt. Így akár MacOS-felhasználó, akár Windows-os vagy, ugyanúgy tudod használni a termékcsalád programjait.

Milyen operációs rendszerek vannak?

Az operációs rendszerek megtalálhatóak nem csak a számítógépeken, de telefonokon is többek között. Az Android rendszere is ennek számít, vagy az Apple iOs rendszere.

A számítógépeken pedig vagy

  • Linux
  • Ubuntu
  • a Windows valamelyik verziója vagy
  • MacOS fut például.

Windows vs. MACos

Az Apple és a Windows harca már régóta tart. Ebben az operációs rendszereik is részt vesznek. Az MacOS előnye, hogy összeköti eszközeit. Hátránya, hogy kizárólagos, mert más eszközzel nehezebb, vagy lehetetlen összekötni az Apple termékeket. Ezzel pedig arra vesz rá a cég, hogy csak az ő termékeit vásárold meg.

Igazából mind a két felület kényelmes, az egész harc inkább márkahűség és megszokás kérdése. Az, hogy milyen operációs rendszerek vannak, nem hat ki a munkádra tehát, a lényeg a stabil és megbízható számítógép.

Nézz szét a laptopozz.hu kínálatában, válassz egy használt laptopot vagy használt PC-t, a Windows 10 pedig ajándék!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük