Barion Pixel

Megvan a Windows 11 gépigénye!

Megvan a Windows 11 gépigénye!

Sok érdekes dolgot tudhattunk meg a Windows 11 bejelentéséről, azon túl, hogy ősszel várható az új operációs rendszer. A bejelentésnek köszönhetően végre megvan a Windows 11 gépigénye. Amit biztosan látunk az az, hogy erősebb számítógépre lesz szükségünk, mint az eddigiekben. Ez valamilyen szinten érthető is, hiszen a világ is fejlődik, gyorsul, bonyolultabbá válik. Ilyen a számítógép ipar is. Maguk a programok is egyre erősebb gépeket igényelnek, (sajnos) miért lenne más az operációs rendszer? Az elkövetkezendőkben igyekeztünk összegyűjteni minden fontosabb információt az új rendszerrel kapcsolatban, ami a rendszerkövetelményt illeti.

Az rendben van, hogy megvan a Windows 11 gépigénye, de ez pontosan számokban mit is jelent?

Ami várható is volt az az, hogy a 32 bites hardverek támogatását elfelejthetjük, kizárólag 64 bites rendszer lesz. Természetesen a 32 bites szoftverek még futni fognak rajta, de maga a rendszer már nem lesz ebben a verzióban kapható.

  • Processzor: 1 GHz vagy annál gyorsabb, ami 2 vagy több maggal rendelkezik, kompatibilis 64-bites processzor vagy System on a Chip (SoC)
  • Memória: 4 GB
  • Tárhely: 64 GB, vagy nagyobb
  • Rendszerfirmware: UEFI-, Secure Boot-képes
  • TPM: Trusted Platform Module (TPM) 2.0-s verzió
  • Videokártya: DirectX 12-kompatibilis, vagy erősebb, illetve WDDM 2.0 driverrel
  • Megjelenítő: Nagy felbontású (720p) kijelző, ami átlósan 9 hüvelyknél nagyobb, 8-bites színmélységgel rendelkezik.

Ezen kívül, amit még nagyon fontos tudni, hogy a Windows 11 Home változatának szüksége van Windows fiókra és netkapcsolatra az első indításnál. Minden frissítéshez szükség lesz a netkapcsolatra értelemszerűen, ám egyes funkciók csakis Microsoft fiókkal érhetők majd el.

Úgy éreztük, hogy ha már megvan a Windows 11 gépigénye, akkor írunk egy összegzést ezzel kapcsolatban. Reméljük sikerült kicsit tisztább képet kapni és így belevetni magunkat a tervekbe a rendszerrel kapcsolatban. Neked mi a véleményed az új rendszerről és irányról? Várod, már hogy kipróbáld? Írd meg kommentben!

A Windows 11 gépigénye körül jelentős botrány alakult ki az elmúlt hetekben, hónapokban a kezdeti rendszerkövetelmények miatt.

Sokaknak új laptopot kellett volna vásárolniuk, mivel a Windows 11-et a TPM 2.0 biztonsági chip meglétéhez kötötték. Ez mellett a felhasználók felháborítónak találták azt is, hogy a következő Windows csak 8. generációs, vagy újabb IntelCore processzorokat támogatott. Reagálva a felhasználói nyomásra a Microsoft végül enyhített követelményein, így nemrég egy jóval kisebb igényű Windows 11 gépigény látott napvilágot.

Az újgenerációs Windows frissítés formájában, díjmentesen lesz elérhető minden Windows 10-el rendelkező felhasználó számára. Valószínűleg 2022 elején fog megjelenni a hivatalos verzió, így Windows 11 gépigény terén érdemes lesz még olvasgatni, mivel addig még megváltozhat.

Amennyiben nem szeretne addig várni, létezik egy másik megoldás is!

A Windows Insider Programba való csatlakozás esetén, már letölthető és tesztelhető a béta verzió átlag felhasználók számára is. Ez természetesen még nem egy stabil, végleges kiadás, mivel számos új funkció hiányzik belőle. Ennek ellenére, ha kíváncsi rá, akkor a Windows beállításainál a Frissítés és biztonság menüpont alatt tud csatlakozni az Insider Programhoz.

Miért kékhaláloznak a Windows 11-et telepített számítógépek?

Persze gondolhatnánk, hogy: Hát igen biztosan megint a Microsoft háza táján vannak a problémák, mint az elmúlt években. Azonban tévedünk. Akkor esetleg a Windows 11 gépigény lehet a probléma? Pontosabban, hogy gyenge a legtöbb számítógép? Nem! Hihetetlen, de az Intel nézett be valamit és ezért bizonyos konfigurációkon végzetes hibát kapnak a gépek. Ami miatt bekövetkezik a kékhalál és ennek köszönhetően elvesznek az adatok, amiken épp dolgoztunk.

Na de nézzük, hogy pontosan mi is a probléma:

Arról már korábban is beszéltünk, hogy milyen a Windows 11 gépigény, ezért ezt a témát most nem feszegetjük. Inkább vegyük górcső alá, hogy mi is történik az új Windows 11 körül. Az Intel fejlesztői valamit nagyon elnéztek ugyanis az audiómeghajtóknál lesz a probléma. A gond azokat a felhasználókat érinti elsődlegesek, akinél az “Intel Smart Sound Technology (Intel SST) Audio Controller” található.  Azonban pánikra semmi ok és igen könnyű a probléma megoldása. Egyszerűen csak le kell töltenünk az új driver verzióját és minden tökéletesen működik tovább.

Ezek a verziók pedig a: 10.29.00.5714 vagy 10.30.00.5714

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg