Hogyan csinálj webkamerát a számítógépedhez a mobilodból?

Hogyan csinálj webkamerát a számítógépedhez a mobilodból?

Sokunkat foglalkoztatott már egy ideje, hogy mégis hogyan lehet webkamera okostelefonból. YouTube videót szeretnénk készíteni? vagy egyszerűen csak Skype-olni szeretnénk a számítógépünkön? Mostantól nincs akadálya, ugyanis egy egyszerű módszerrel lehet webkamera mobiltelefonból.

Oké, de mi ennek a menete? És mégis hogyan lehetséges ez?

Azt fontos megemlítenünk, hogy a következőkben egy Androidos megoldást mutatunk be, amely végre gyógyírt hozhat erre a problémára. Ha mindig tudni szerettük volna, hogy hogyan lehet webkamera okostelefonból, akkor megtaláltuk a tökéletes cikket, ugyanis:

  1. Az első és legfontosabb, hogy a DroidCam nevű alkalmazást a hivatalos webhelyéről le kell töltsük a számítógépünkre, majd telepítsük.
  2. Ugyanezt meg kell tennünk az androidos telefonunkon is. Az applikációt a Play Áruházban találhatjuk meg.
  3. A párosítás: Össze kell kötnünk a mobiltelefonunkat és a számítógépünket. Éppen ezért, először a számítógépen kell elindítanunk az alkalmazást. Amint ez megtörtént egy ablak ugrik elő, ahol ki kell választanunk a csatlakozás módját, amely lehet: Wi-Fi/LAN vagy USB kapcsolat.
  4. Az első esetben az okostelefonunk IP címét és a portot kell a megfelelő helyre beírnunk. A telefon IP címe egyébként megjelenik az applikáció főképernyőjén miután elindítottuk a telefonunkon. Itt azonban meg kell jegyeznünk, hogy igencsak merít ez a módszer a telefon akkumulátorát, így töltőre is szükségünk lehet.
  5. Másik esetben csak egyszerűen be kell dugnunk az USB-t a telefonba, a kábel másik felét pedig a számítógépünkbe és már kész is.

Amennyiben szeretnéd ellenőrizni, hogy valóban sikeres volt-e a folyamat a legjobb erre, ha megnyitod a Skype-ot. Ott az Eszközök, Beállítások, majd a Videobeállítások fülön kiválasztod a DroidCam Source-ot a webkamera kiválasztásnál.

Reméljük sikerült egy remek módszert ajánlanunk ezzel az applikációval, és így már tudjuk, hogy hogyan lehet webkamera mobiltelefonból. 

Iphone-ból is lehet webkamera a számítógépünkhöz? Természetesen!

A fentiekben beszéltünk arról, hogy hogyan lehet webkamera okostelefonból egy androidos rendszer esetében. Most azt fogjuk bemutatni, hogy miként lehet ezt megtenni az Apple termékekkel és hogyan varázsolható webkamera okostelefonból.

Amennyiben Iphone-unkat szeretnénk webkameraként használni egy Windows-os rendszernél, úgy az iVCam a legjobb megoldás.  Fontos tudni azonban, hogy mikrofonként akkor tudjuk használni, ha fizetünk érte 20 dollárt. Mint minden úgy ez is kikerülhető, ha USB mikrofont dugunk a számítógépünkbe. Miután a telefonra és a számítógépre is telepítettük a programot, már automatikusan csatlakozik is. Bementi jelként pedig az e2eSoft iVCam-et kell megadni. Így lehet webkamera okostelefonból Iphone-t és Windows-t használva.

Másik lehetőség, amikor Apple termékeket kötünk össze. Vagyis, hogy egy Iphone-t és egy Mac-et használunk. Itt a NeuralCam Live a legjobb opciónk. Természetesen, mint minden ingyenes program, úgy ez is tele van reklámokkal, amiket a fizetéssel ki is lőhetünk. A videó minőségét az applikáció gépi tanulás algoritmussal erősíti fel. Ezen kívül magunkat és a hátteret is el tudjuk homályosítani. Fontos megjegyezni, hogy kell a számítógépre telepíteni egy plugint, azonban ezt az applikáció el is küldi neki. A telefont kábellel kell összekötni a számítógéppel.

Reméljük tudtunk segíteni és az Apple felhasználókat is megnyugtattuk, hogy lehet webkamera okostelefonból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.