Még a víznek is ellenáll a Lenovo Thinkpad X230

Még a víznek is ellenáll a Lenovo Thinkpad X230

Sokunkat elborzaszt, amikor arra gondolunk, hogy ráömlik valami a laptopunkra. Itt első körben nem azért, mert elpazaroltunk egy jobbik esetben pohár vizet. Hanem azért, mert azt tanultuk meg, hogy az elektronikai eszközök tönkre mennek a víz hatására. Azonban hála a korszerű technológiáknak létezik cseppálló használt laptop. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy azonnal ki kell próbáljuk a laptop cseppállóság fogalmát a saját laptopunkon. Sőt.

Fontos elmondanunk, hogy egy cseppálló használt laptop csak azért, mert használt nem azt jelenti, hogy már tönkrement. Sajnos sokszor ilyen megítélésekkel találkozunk ebben a világban, pedig simán megtörténhet az is, hogy egy cseppálló használt laptop jobb, mint egy új. Pontosan azért, mert már tesztelt és kipróbált állapotban kerül a polcokra.

Természetesen a cseppállóság teszt nem csak egy kitalált definíció. Fontos azonban hangsúlyoznunk, hogy különbség van a vízállóság és a cseppállóság között. Mégpedig az, hogy ha valami vízálló, akkor az egy kádban sem megy tönkre, míg egy cseppállónál ez megtörténhet. A laptop cseppállóság nem egy luxus azonban csínján kell vele bánni. Ha egy ilyen laptop billentyűzetére, esetleg monitorjára ráfolyik a víz, azt biztosan túléli, mint ahogy ez a tesztünkből is kiderül: https://www.youtube.com/watch?v=D60UysP86bk

Valóban ilyen jó a Lenovo Thinkpad X230?

Beszéljenek a tényleg a cseppálló használt laptop világ egyik kiemelkedő szereplőjéről:

– Kijelző 12.5 matt

– Intel Core i5 3320M Max Turbo 3,3 GHZ (Cpu Benchmarks 2638)

– 8 GB ddr3 (igény esetén több)

– 320GB HDD (igény esetén nagyobb vagy SSD)

– Wifi 802.11b/g/n

– Webcam (opció)

– Intel HD Graphics 1,7Gb

– Usb 3db 2.0

– kártyaolvasó, d-sub (vga), e-sata

– Mini Dp Port (Hdmi)

– Eu Bill

– Akku: Kiváló.

– ODD: Nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.