Barion Pixel

Használt laptop IPS kijelzővel

Használt laptop IPS kijelzővel

IPS vs TN kijelző általánosságban

Az IPS (In Panel Switch) technológiával gyártott kijelzők 24 bites RGB színmélységet használnak. A TN-el ellenkezően az IPS kijelzőben a képpontok elektródái síkban helyezkednek el és nem spirál alakban, mint a TN esetében, ezért az IPS betekintési szöge elérte a 178 ° fokot. Az IPS kijelző teljesen el tudja zárni a háttér világítást ezért a fekete szín valósághűbb. Ez egy érdekes dolgot tesz lehetővé. Mindenki tisztában van, hogy pixelhiba esetén, az NT panelon folyamatosan fehér pixel világít. A pixelhiba az IPS esetében a beakadó kristály teljesen elzárja a háttér világítást, ezért egy fekete pont jelenik meg a képernyőn.

IPS vagy TN kijelzőt használjak játékokra?

Az IPS laptop kijelzők a valósághoz nagyon közeli képet adnak vissza. Viszont játékban még mindig a képfrissítésen van a lényeg, ezért az NT technológiával gyártott kijelzők még mindig előnyben vannak az IPS-el szemben. Természetesen ez nem marad, hisz az IPS-t folyamatosan fejlesztik, így egyre nagyobb reakcióidőt érnek el.

Hibajavítás kijelzőtől függetlenül:

A technológiától függetlenül tönkre mehetnek a kijelzők, de fontos megjegyezni, hogy a szervizekben a panel típusától függetlenül bármelyiket javítják és cserélik.

Összegzés:

Az IPS kijelzőt a nagy betekintési szög, valósághűbb színek és nagyobb képi élmény végett választják. Kiemelten előnyös azoknak, akik többen nézik egyszerre a kijelzőt. Például: egy használt laptop előtt ülve youtube videó nézésekkor 3 emberből a két szélső is ugyan olyan élménnyel látja, mint a középső.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg