Barion Pixel

A laptop képernyő sötét marad indításakor

A laptop képernyő sötét marad indításakor

A laptopja elindul, de a kijelzője fekete marad? A laptop sötét képernyővel, de működik?

A sötét laptop képernyő aggodalommal töltheti el az embert. De mondjuk, mit lehet ilyenkor tenni!

IT support otthon

A leggyakoribb házi praktika a laptopproblémáknál az újraindítás. De mi van akkor, hogy ha a laptop elindul, de a képernyője sötét marad? A

Mit jelent egyáltalán, hogy a laptop elindul, de a képernyője sötét marad?

Halljuk a laptop zúgását, látjuk esetleg a billentyűk felvillanását. Elkezd bemelegedni a gép, de nem látunk semmit a képernyőn.

A megoldás: Windows billentyű+Shift+Ctrl+B parancs. Ezután érdemes alkalmazni a Windows frissítéseit. Lehetnek illesztőprogram hiányosságok, a gyorsindítás is okozhat problémát.

Külső csatlakoztatott képernyő

Amennyiben csatlakoztatott a laptophoz valamilyen külső monitort, például kivetítőt, vagy tévét, megeshet, hogy nem történik meg a leválás. Ilyenkor érdemes újraindítani többször a gépet, amíg meg nem jelenik a saját képernyőnk.

Még mindig sötét a laptop képernyője?

Ha újraindítások után és minden ellenőrzés után még mindig sötét a laptop képernyője, hívjunk szakembert. Természetesen egy laptopnál sok minden okozhat problémát, hiszen egy helyen van benne megoldva minden. Ilyenkor érdemes a szakemberre bízni, hogy megtalálja a probléma forrását.

Sötét képernyő a számítógépen?

Amennyiben nem laptopon, hanem a PC-nél észleljük, hogy sötét a képernyő a számítógépen, akkor kicsit máshonnan kell megközelíteni a dolgot. Ebben az esetben ugyanis annyival könnyebb a dolog, hogy ellenőrizhetjük külön a monitor állapotát, csatlakozását, érintkezését. Meg lehet próbálni más eszközhöz csatlakoztatni. Így kiderülhet, hogy magával a monitorral van baj, vagy más gond akad.

De semmiképp sem érdemes túlaggódni, ha mi magunk nem találjuk a megoldást, ha sötét a képernyő a számítógépen, hívjunk szakember! Ne próbáljunk azért mindent mi magunk megoldani. Ha minden próbálkozás után még mindig sötét a laptop képernyője, vagy sötét a képernyő a számítógépen, ne habozzunk segítséget kérni!

A laptop képernyő sötét marad? Itt a megoldás!

Mit jelenthet, ha a laptop képernyő sötét marad? Nem csak azt, hogy alvó módba kapcsolt a gépünk. Komoly baj is lehet? Akár! De semmiképpen sem kell pánikba esni. Vannak megoldások, illetve van néhány dolog, amit érdemes a pánikba esés előtt megpróbálni.

Az első és legszembetűnőbb megoldás lehet, ha újraindítjuk a laptopot egy hosszú bekapcsgomb-megnyomással.

Meg lehet próbálkozni egy billentyűparanccsal, a Windows billentyű+Shift+Ctrl+B-vel. Érdemes ellenőrizni a Windows frissítéseit.

Számos illesztőprogrambeli probléma is adódhat. Továbbá érdemes lehet azt is átgondolni, hogy a feketeség előtt például csatlakoztattuk-e a laptopot valamilyen külső képernyőhöz. Ilyenkor ugyanis meglehet, hogy a leválasztás nem történt meg és a laptop „összezavarodik’’.

Ha ezek után sem működik a laptop, és a laptop képernyő sötét marad a továbbiakban is, hívjunk szakértőt. Nem érdemes a végletekig próbálkozni, ne adjisten szétszerelni a laptopot. Mindenképp forduljunk szakemberhez. Ők már biztos kézzel tudnak nekifogni a laptop meggyógyításának.

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg