Kezdjük azzal a történetet, hogy mi fán terem a dupla akkumulátor, miért jó ez nekünk, mire számíthatunk? Majd folytassuk azzal, hogy milyen modellekre érhető el a dupla akkumulátor. Ezeket a modelleket részletesebben is átvizsgáljuk, hogy belelássunk a hétköznapi előnyeibe a két akkus használt laptopoknak.

A dupla akkumulátor, mint kialakítási forma?
Az efféle kialakításnak több oka is lehet, az első az a helyhiány. Ez azt jelenti, hogy némely modelleknél egyszerűen csakis úgy tudják összeállítani a laptopot, hogy az akksijukat „kettévágják”. Hiszen csak így fér bele minden szükséges hardverelem és kellő nagyságú energiaforrás. Tehát ebben a forgatókönyvben kényszermegoldásként hívták elő elsősorban, de ennél sokkal többet kaptak. És itt lépnek színre a dupla akkumulátor előnyei:

  • Nagyobb kapacitás
  • Hosszabb üzemidő
  • Visszafogott melegedés
  • Gyorsabb töltési eljárások bevetése

Nagyobb kapacitás a takarékosabb helyelosztás révén. Lassabb melegedés és hatékonyabb hűtési rendszer szintén a jobb elrendezés okán. Mindez ötvözetéből pedig egy tartósabb, hosszabb üzemidővel rendelkező akku a végeredmény.
Tehát igen, kijelenthetjük, hogy ez mind hozadéka a dupla akkumulátornak! Így, amikor használt laptop után néz és fontosnak tartja a fentebb leírt jellemzőket, akkor érdemes a következő modellekkel szemezgetni:

A felsorolt használt laptop modellekből létezik dupla akkumulátoros variáns is. Tehát, mikor ilyen használt laptopot vásárol, a ram és belsőmemória mellett akár az akkut is bővítheti. Nézzen körbe a laptopozz.hu „laptopok” menüpont alatt és válassza ki a számára ideális notebookot.

0