Barion Pixel

OpenOffice vagy LibreOffice a legjobb alternatívák Microsoft Office helyett

OpenOffice vagy LibreOffice a legjobb alternatívák Microsoft Office helyett

Mind tudjuk, hogy a Microsoft igen busásan megkéri az Office csomag árát, egész pontosan 200 dollárral leszünk rövidebbek. De miért fizetnénk ennyit vagy igazából bármennyit, ha ingyenes applikációkkal is ugyanazt a minőséget el tudjuk érni. Az OpenOffice vagy a LibreOffice a legjobb választások jelenleg. Egyszerűek és gyorsak, ráadásul ingyenesek. Ha van lehetőségünk váltani, akkor a Microsoft Office helyett OpenOffice legyen a számítógépünkön. Mindjárt írjuk is, hogy miért, ám addig egy kis leírás a programokról.

LibreOffice

A LibreOffice jelenleg a Microsoft Word, PowerPoint, Excel és Access programokat tudja helyettesíteni általános célú felhasználásra teljesen ingyen. Ráadásul Windows, Mac és Linux rendszereken is fut. Megnevezéseik a következők:

 • Writer (Word),
 • Impress (Powerpoint),
 • Calc (Excel),
 • Matematika
 • Rajzolás

Ráadásul pedig az összes Office file-t ezeken belül meg lehet nyitni 2007, 2010, 2013, 2016- osak közül.

OpenOffice

A LibreOffice-hoz hasonlóan itt is rengeteg Office termék file-ját tudjuk meg nyitni. A telepítés során mi dönthetjük el, hogy mindent vagy csak a kijelölt programokat szeretnénk feltelepíteni. Ezen túl pedig Windows XP, Visa, 7, 8, 10, Mac és Linux rendszereken is egyaránt futtatható. Egyre csábítóbb, hogy Microsoft Office helyett OpenOffice legyen telepítve a gépünkre ugye?

OpenOffice vagy LibreOffice, tulajdonképpen teljesen mindegy a lényeg, hogy ne fizessünk olyan szolgáltatásért, amit ingyen is megkaphatunk. A Laptopozz.hu-nál újonnan vásárolt használt laptopjára díjmentesen telepítésre is kerül valamelyik, ha kérjük. Egy jófej cég és egy fantasztikus program találkozása a legjobb vevőkkel, ez a Laptopozz.hu. Itt a legfontosabb a minőség és az elégedett vevő. Ezért éri meg a Laptopozznál használt laptopot vásárolni.

Legyen eldöntött az OpenOffice vagy LibreOffice kérdése.

Teljesen mindegy, hogy OpenOffice vagy LibreOffice

 Hála az égnek manapság már nem csak a Microsoft Office érhető a számunkra, ami azért is üdvös, mert nem kell fizetnünk. OpenOffice vagy LibreOffice teljesen mindegy ugyanis mind a kettő remek szoftverek. A cikkünk következő részében az OpenOffice fontosabb kiterjesztéseivel foglalkozunk, egy másik cikkben pedig a LibeOffice kerül terítékre.

Na nézzük mik a szerintünk leghasznosabb bővítményei az OpenOfficenak:

 • Oracle PDF import: PDF dokumentumok importálása és módosítása
 • Oracle Presenter Console: A diavetítés teljes menetét tudjuk irányítani
 • Writer2ePub: Bármilyen dokumentumból létrehozhatunk egy ePub file-t, amit sok e-olvasó használ.
 • Az író eszközei: A dokumentum biztonsági mentéseinek nagyon népszerű kiterjesztése
 • Professzionális sablon csomag II: Több mint száz darab sablon csomagot tartalmaz
 • Lapszámozás
 • org2GoogleDocs: Offline dokumentumok exportálásához, online dokumentumszerkesztőhöz,
 • Vonalkód
 • Dataform: Adatbevételi űrlapot hoz létre
 • A Sun Weblog Publisher

OpenOffice vagy LibreOffice cikkünk első részét olvashatták. Reméljük hasznos információkkal gazdagodtak.

OpenOffice vagy LibreOffice. A következő állomás

 Ahogy azt ígértük OpenOffice vagy LibreOffice cikksorozatunk következő állomásához értünk, amely főleg a LibreOffice lehetőségeivel foglalkozik.

 Writer – Ez a LibreOffice szövegszerkesztő eszköze. Mindennel rendelkezik, amivel modern és trendi szövegszerkesztő lehet. Úgy a teljes könyvek tartalomszerkesztése, ábrákkal való bemutatása, mint a gyors emlékeztetők készítése egyaránt lehetséges és egyszerű. A Tündérek nevű funkciók elkészítik az olyan szabványos dokumentum mintákat, mint a levél, fax vagy a napirend. Azonban nem csak ennyi a pozitívuma. Rendelkezik még automatikus javítással, automatikus formázással és szókiegészítés funkcióval is.

 Calc – Adatokat importálhatunk adatbázisokból, amit összesíthetünk és akár manipulálhatunk is. A tündéreket és a stílusokat is segítségül hívhatjuk, ráadásul az Esetkezelő lehetőséget ad a mi lenne, ha elemzések elvégzéséhez.

 Base – Segít adataink karbantartásában. Létrehozhatunk vagy módosíthatunk táblákat, űrlapokat és még jelentéseket is lekérdezhetünk. A Base a Tündérek és a Tervezőnézetek, mellett a SQL nézetek használatát is lehetővé teszi több különböző felhasználó számára.

 Az OpenOffice vagy LibreOffice bemutatás jelenleg véget ért. A következő cikkünkben folytatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyakran együtt vásárolt termékek:

Genius-NX-7005
Ingyenes szállítással
3 999 Ft

Jelátvitel: Vezeték nélküli Egér típusa: BlueEye Egér csatlakoztatása: USB Érzékenység: 2000 DPI Gombok száma: 3 db

ET101B classic 15,6 fekete notebook táska
Ingyenes szállítással
4 999 Ft

Táska jellege: Notebook táska Maximális kijelző méret: 15,6" Szín: Fekete Súly: 0.61 kg