Miért vásároljunk újszerű állapotban lévő prémium kategóriás használt laptopot?

Ezt a kérdést 8 fajta szempontból szembesítjük, a használt laptopot új Home osztályos laptoppal.

  • Teljesítmény: Egyik legfontosabb tényező laptop vásárlásakor, hisz ha már tudjuk, hogy mire fogjuk használni akkor az alapján be tudjuk határolni, milyen számítási kapacitás igényünk lesz. Nézzük mit kapunk újonnan: Egy Intel Core i3 –as, 8 GB memóriával rendelkező, SSD háttértárú otthoni kategóriás laptop minimum 160 ezer Forint. Ezzel szemben egy, Dell, HP Lenovo, Fujitsu üzleti használt laptop: ugyan ezzel a tudással fél vagy harmad áron kaphatjuk meg.
  • Kijelző: Tanuláskor, munkánál vagy filmezéskor egyik legbosszantóbb dolog, ha a besüt a nap és tükröződik a képernyő. Igen sajnos a sima home laptopoknál ez így van. Viszont az üzleti használt laptop általában matt kijelzővel rendelkezik. Ami azt jelenti, hogy kevésbé fárad el a szemünk és nem idegesítjük magunkat, amikor nem látunk valamit.
  • Strapabíróság: Itt általában anyaghasználatra gondolok. Ez nagyban befolyásolja a laptopunk élettartamát. Kezdjük a minden napi felnyitással. A laptop csuklópántjai kopnak, törhetnek el a leghamarabb. Ettől nem kell félni egy üzleti kategóriás használt laptopnál, hisz valamilyen fém ötvözetből készül Persze nem csak a zsanér, hanem az egész ház, keret. A home laptopnál silány minőségű műanyag borítást, keretet használnak. Gondolom, ennyiből már el tudják képzelni mekkora különbség van.
  • Biztonság: A home laptopba maximum BIOS jelszót és Windows jelszót állíthatunk be, ami szinte a gyerek ellen elég. Amennyiben tudjuk a BIOS verziószámát, akkor könnyen megtaláljuk interneten az alapértelmezett kódot. A Windows jelszó kikerülése a világ egyik legegyszerűbb dolga, hogyha csak nem Windows 10-es rendszert használnak. Ha most egy prémium használt laptopot nézünk, amin biometrikus azonosítással léphetünk be. Itt ujjlenyomatolvasóra és írisz szkennerre gondolok. Kicsit az ember nagyobb biztonságban tudhatja a laptopra mentett munkáit.
  • Szoftveres – hardveres támogatás: A home laptopoknál jobbik esetben van, ha nincs akkor a Windows alapértelmezett illesztőprogramját használjuk, amivel nem biztos, hogy 100 százalékban ki tudjuk használni a hardver teljes képességét. Az üzleti használt laptop ilyen akadállyal sosem küzdött. Aki újonnan megvette fél millióért kicsit ki is akadt volna, ha nincs hozzá szabályos illesztőprogram. Tehát itt óriási előnyel, indul a használt laptop.
  • Garancia: Erről sem kell sokat beszélnem. A számok magukért beszélnek. Az újonnan vásárolt üzleti kategóriás laptopra van mikor 5 év garanciát is adnak és 10 év működési időt garantálnak. Az otthoni használatú laptopokban, jó esetben 2 év rosszabbik esetben 1 év jótállást kapunk. Ezért tudunk plusz fél év garanciát biztosítani minden használt laptopunkra, hisz tisztában vagyunk azzal, hogy nem fél év van hátra neki, hanem jóval több.
  • Élethossz: A garanciából és a strapabíróságból ítélve az üzleti használt laptop kapja a pontot. Még a laikus embernek is leesik, hogyha valami fémszerkezetből van, tovább bírja a gyűrődést, mint a vékony silány minőségű műanyag.
  • Játék: Tudom, sokan mondják, hogy használt laptopot nem érdemes játékra használni, de mi teljes átvizsgálással, takarítással, hővezető paszta cserével adjuk át vásárlóinknak ingyenes házhoz szállítással vagy Dunaújváros mellett személyes átvétellel. Ezzel biztosítva a túlmelegedés elleni védelmet. Ez azt jelenti, hogy egy üzleti használt laptop kényelmesen bírja az egész napi kockulást. Ezzel ellentétben az egyszerű home laptop hűtőrendszere napi 1-2 órás használatra van tervezve. A mai komoly játékok erősen igénybe vehetik a hardverek számítási kapacitását, ezzel óriási hőt termelve a laptop belefulladhat.

A lényeg: Egy üzleti kategóriás használt laptop mérföldekkel előnyösebb otthoni használatra, mint egy “műanyag” új otthoni laptop.

Amennyiben kinézte az Önnek megfelelő használt laptopot látogasson el székelyünkre Dunaújváros mellett lévő kis városba és nézze meg személyesen mit is kap pénzérét.

0